A primit o amendă de 2.500 de euro pentru că a făcut o glumă

Un italian a fost condamnat la plata unei amenzi de 2.500 de euro, vineri, de către un tribunal irlandez pentru că a făcut o 'glumă de prost gust' referitoare la epidemia de Ebola în cursul unui zbor între Milano şi Dublin, relatează AFP, citată de Agerpres.

31 oct. 2014, 19:24
A primit o amendă de 2.500 de euro pentru că a făcut o glumă

Roberto Binaschi, 56 de ani, a fost reţinut cu soţia şi fiica sa, joi, pe aeroportul din Dublin pentru că a scris ‘Attenzione Ebola’ (Atenţie Ebola) pe capacul unei ceşti de cafea ce îi fusese servită în timpul zborului.

Bărbatul, inginer în informatică, urma să ajungă în Irlanda la o conferinţă. El s-a scuzat şi a dat asigurări că nu a dorit să jignească pe nimeni. Bărbatul a explicat că fiica sa a comandant o cafea din care el a luat o înghiţitură. Înainte de a da cafeaua fiicei sale, el a scris pe capac ‘Atenţie Ebola’ pentru a glumi pe seama obsesiei lui pentru igienă.

Citeşte şi Declaraţii ALARMANTE: China este EXTREM de VULNERABILĂ în faţa unei epidemii de EBOLA

Dar descoperind aceste cuvinte, membrii echipajului companiei irlandeze Aer Lingus au alertat autorităţile de la sol care au reţinut familia. Nici judecătorul nu a gustat gluma şi a apreciat că în contextul actual situaţia ar fi ca atunci când cineva ar scrie pe o bucată de hârtie că la bordul unui avion este o bombă.

‘Într-adevăr este o glumă de prost gust’, a concluzionat judecătorul, care l-a condamnat pe Roberto Binaschi să plătească suma de 2500 euro unei organizaţii de caritate pentru persoane fără adăpost.