A rămas fără loc de muncă? Iată cum să-ţi ajuţi partenerul să-şi găsească job

Într-o perioadă agitată din punct de vedere economic, precum cea acuală, nu este un lucru rar ca unul dintre parteneri să rămână fără loc de muncă. În cazul în care bărbatul este cel care îşi pierde locul de muncă, lucrurile sunt chiar mai dramatice având în vedere credinţa că bărbatul este stâlpul casei.

RomaniaTV.net
11 mart. 2013, 07:04
A rămas fără loc de muncă? Iată cum să-ţi ajuţi partenerul să-şi găsească job

Prima reacţie după concediere este cea de neîncredere că aşa ceva s-a putut întâmpla. Amândoi vă veţi gândi cu groază la facturile care vor veni şi veţi fi foarte îngrijoraţi în legătură cu găsirea altui loc de muncă. În asemenea situaţie, atitudinea în timpul căutării unui loc de muncă poate face diferenţa în întărirea căsniciei şi găsirea unui nou loc de muncă.

1. Rămâi pozitivă

Sigur, prima ta reacţie va fi să te îngrijorezi în legătură cu finanţele familiei. Bineînţeles că bugetul trebuie discutat şi analizat, însă lasă grijile deoparte şi dă dovada de puţină simpatie. Faceţi ceva special împreună şi ai încredere că soţul tău îşi va găsi un alt job.

2. Concentrează-te pe găsirea unui loc de muncă

Acum nu este vremea să remodelaţi bucătăria sau să construiţi un nou dulap. Partenerul tău trebuie să-şi petreacă timpul căutând un nou job. Cum piaţa de muncă este aglomerată, cei mai mulţi dintre oameni trebuie să trimită sute de CV-uri şi să meargă la câte zeci de interviuri până să semneze contractul.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.