La întrebarea ”cât costă casa aceasta?”, răspunsul poate fi unul astăzi și altul peste un an sau mai mulți. Odată cu trecerea timpului, prețul poate crește, odată cu interesul pentru respectiva proprietate, până la valori uriașe în raport cu cel inițial.
Un exemplu recent de acest fel este casa unui australian din Sidney – una relativ modestă, cu două dormitoare, cu suprafața totală de 676 de metri pătrați.
Locuința respectivă se afla în zona unui proiect imobiliar de amploare și a fost înconjurată, treptat, de blocuri.
Proprietarul a refuzat ani la rând să-și vândă casa, aceasta fiind singura locuință individuală rămasă pe o stradă unde s-au construit între timp blocuri.
”A primit mai multe oferte, dar a refuzat de fiecare dată”, a declarat un agent imobiliar de la agenția Strathfield Partners, citat de Real Estate, notează antena3.
Interesul potențialilor cumpărători pentru casa respectivă a crescut de la un an la altul, iar proprietarul, în cele din urmă, și-a scos la licitație proprietatea.
Prețul de pornire a fost de șase milioane de dolari, iar în final casa a fost vândută cu suma astronomică de 8,15 milioane de dolari!
Noul proprietar ia în calcul transformarea terenului ocupat de casă într-o afacere hotelieră, potrivit aceluiași agent imobiliar.
Cartierul unde se află casa este nord-vestul orașului Sydney și a cunoscut, în ultimii ani, un ritm accelerat al construcției de blocuri cu apartamente de închiriat. Apartamentele din zonă se închiriază, în medie, cu 915 dolari pe săptămână.
Cazul casei din Sidney amintește de o altă situație din Australia: o familie a ajuns în presa din toată lumea după ce a refuzat să vândă un teren de 20.000 de metri pătrați, pentru 50 de milioane de dolari, dezvoltatorilor care cumpăraseră toate suprațele din vecinătate.