A reuşit să-şi ducă şcoala în top după ce a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională! Care este secretul Mariei

Maria, o adolescentă de la țară, a reușit să obțină, fără ore suplimentare de pregătire, media 10 la Evaluarea Națională. Totodată, ea este și singurul elev din mediul rural din Iaşi, care a reușit această performanță. 

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 13:39
A reuşit să-şi ducă şcoala în top după ce a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională! Care este secretul Mariei

În județul Iași 46 de elevi au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională înainte de contestații, 45 dintre aceștia fiind elevi din municipiul Iași, în timp ce o singură medie de 10 a fost obținută de o elevă din mediul rural. Tot ea a fost cea care a adus Şcoala Profesională din Cozmeşti în topul şcolilor ieşene după rezultatele la Evaluarea Naţională.

În vârstă de 15 ani, Maria-Elisabeta Baltag spune, cu modestie, că meritele nu îi aparțin în totalitate, adresând pe această cale un mesaj de recunoștință cadrelor didactice care au îndrumat-o pe parcursul anilor.

Citeşte şi: Situaţie dramatică la o şcoală din Olt. Niciun elev nu a luat peste 5 la Evaluarea Naţională

„Pentru a obţine aceste rezultate am învăţat în mod constant pe parcursul tuturor anilor de şcoală şi am avut parte de profesori dedicaţi care s-au implicat cu adevărat în pregătirea mea şi a colegilor mei. Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor profesorilor mei”, a spus Maria-Elisabeta Baltag, potrivit adevărul.ro.

Ingredientele secrete care au ajutat-o să obțină această performanță pe Maria, copila de la țară care a devenit exemplu, sunt perseverența și încrederea în puterile proprii.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei: „Rezultatele sunt bune la Evaluarea Naţională. Nu au fost probleme”

„Nu m-am simţit descurajată de faptul că sunt din mediul rural. Consider că şi un elev de la ţară poate obţine rezultate la fel de bune ca şi elevii din mediul urban. Am avut mereu curajul să pun întrebări şi să clarific orice lucru neînţeles”, a povestit eleva de 10 din Iași.

Elava a mărturisit că i-a fost puțin frică de proba la matematică, dar se pare că nici aceasta nu i-a creat probleme.

„Mi-a fost puţin teamă la matematică, dar nu pot spune că mi-a dat bătăi de cap vreun subiect. Am alocat destul de mult timp pregătirii pentru Evaluarea Naţională, dar am putut să mă implic şi în alte activităţi. Familia mi-a fost mereu alături, iar mama a fost cea care m-a susţinut în toate activităţile mele şcolare şi extraşcolare”, adaugă Maria.