A șaptea zi de proteste la Botoșani. Oamenii ies în stradă pentru a-i face dreptate Alexandrei: „Dacă nu ieșim din casă, nu se rezolvă nimic”

Alexandra, o gravidă în vârstă e 25 ani, mamă a trei copii, a murit la Maternitatea Botoșani, implorând cadrele medicale să o ajute.

26 aug. 2023, 15:08
A șaptea zi de proteste la Botoșani. Oamenii ies în stradă pentru a-i face dreptate Alexandrei: „Dacă nu ieșim din casă, nu se rezolvă nimic”
A șaptea zi de proteste la Botoșani, pentru Alexandra

Timp de șaăte ore, Alexandra i-a implorat pe medicii de la Maternitatea Botoșani să o ajute, dar nimeni nu a băgat-o în seamă. Oamenii vor dreptate după moartea tinerei mame, iar locuitorii din Botoșani au ieșit în stradă pentru a șaptea zi la rând și nu au de gând să se oprească până nu vor fi ascultați.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac dur la medici după cazul Botoşani: Domnilor doctori, dacă nu respectați: hai sictir!

Șocați de modul în care destinul Alexandrei a fost curmat, oamenii cer ca vinovații să fie pedepsiți crunt. „E o mare nedreptate ce s-a întâmokat. Trebuie să ieșim să ne spunem păsul și să rezolvăm ceva. Dacă nu ieșim din casă, nu se rezolvă nimic”, a spus un protestatar, potrivit observatornews.ro.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Curții de Apel Suceava, iar familia tinerei speră că se va face dreptate în acest caz.

„Luni o să iau legătura cu ministrul Sănătăţii. Fac acest lucru să nu se întâmple ca în alte zeci şi sute de cazuri când lucrurile s-au întins în timp până s-au muşamalizat”, a spus Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei.

Citește și: Cabinetul particular al doctoriței care era de gardă când a murit Alexandra a fost vandalizat. Doi medici din Botoșani nu i-au răspuns tinerei la mesaje

Alexandra a agonizat timp de șapte ore, timp în care a plâns, a urlat și a implorat, dar în zadar. Tânăra l-a chemat pe medicul de gardă, dar nu a fost luată în seamă. Ea era mama a trei copii și era însărcinată cu cel de-al patrulea. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere.

„E greu, greu. E ceva de neimaginat. V-am spus,eu încă sper că trăiesc un vis din care mă voi trezi vreodată. Dar văd că trec zilele şi visul e acelaşi”,  a spus fratele Alexandrei.