A şasea misiune de evaluare a FMI, CE şi BM începe marţi

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, condusă de către Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI pentru România, se va afla în vizită oficială de lucru la Bucureşti începând cu data de 31 iulie, timp de două săptămâni, pentru cea de-a şasea misiune de evaluare.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 09:51
A şasea misiune de evaluare a FMI, CE şi BM începe marţi

„‘Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a delegaţiilor Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Pe durata acesteia, delegaţiile vor avea întâlniri şi discuţii cu autorităţile statului şi cu mediul de afaceri, reprezentanţi ai băncilor, societăţii civile şi partidelor politice”, a declarat reprezentantului rezident al FMI pentru Bulgaria şi România, Tonny Lybek, potrivit agerpres.ro.

Acesta a adăugat că şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, va comunica concluziile discuţiilor din România la finalul vizitei, respectiv în data de 13 august.

Reprezentantul FMI a subliniat faptul că „autorităţile române negociază un angajament preventiv Stand-By cu Fondul, asta însemnând că acestea nu intenţionează să utilizeze resursele disponibile”.