A schimbat pantofii de balerină cu bocancii militari. O faimoasă artistă ucraineană s-a înrolat să lupte contra ruşilor

Războiul din Ucraina a afectat pe toată lumea din regiunile invadate și a dat vieţile tuturor peste cap. Un exemplu este renumita balerină Lesia Vorotnyuk, a cărei existenţă a căpătat dimensiuni diferite.

04 iul. 2022, 17:24
A schimbat pantofii de balerină cu bocancii militari. O faimoasă artistă ucraineană s-a înrolat să lupte contra ruşilor

Înainte de război, Lesia Vorotnyuk făcea antrenamente zilnice, trăia pentru dans și pentru familie. Totuși, peste noapte și-a lăsat deoparte costumele de balerină și s-a îmbrăcat într-o uniformă militară, oferindu-se voluntar pentru unitatea locală de apărare teritorială a oraşului Kiev. După cum a povestit ea pe site-ul The Telegraph, acum, după patru luni lungi, a avut ocazia să urce din nou pe scena Operei Naționale din Kiev, dar a fost un sentiment complet diferit.

Este prima mea reprezentație după război. Este foarte solicitant din punct de vedere fizic pentru că nu am făcut mișcare în ultimele trei luni și este dificil și psihic, pentru că războiul încă continuă”, a spus ea. Totuși, ea nu renunță. Ea vede baletul ca parte a muncii sale și o face cu scopul de a face oamenii din Ucraina să se simtă mai bine.

Citeşte şi Primul teritoriu luat oficial înapoi de Ucraina, de la ruși. Steagul galben-albastru a fost arborat pe Insula Şerpilor

Spectacolul de balet, care a avut loc pe 24 iunie, trebuia să fie un semn că viața la Kiev revine treptat la normal. La scurt timp după aceea, însă, s-a confirmat că rușii nu intenționează să-și oprească atacurile asupra capitalei și împrejurimilor acesteia. Rachetele lor au lovit un centru comercial din orașul ucrainean KremenciukPeste 1.000 de civili se aflau în incintă, iar atacul a provocat cel puțin 20 de morți și zeci de răniți.

Soțul balerinei a murit în conflictul din estul Ucrainei, în urmă cu trei ani.

Citeşte şi Mircea Lucescu a dezvăluit ce i-ar spune lui Vladimir Putin dacă s-ar afla faţă în faţă. Interviu de excepţie acordat de Il Luce presei din Elveţia