A strigat „Alahu Akbar” şi a scos cuţitul. Ce a urmat seamănă cu filmele de groază

Un bărbat care era bolnav mintal şi internat într-un spital de boli nervoase a reuşit să iasă afară cu un cuţit şi a terorizat oamenii de pe stradă. Bărbatul a strigat ameninţător "Allahu Akbar " şi agita cuţitul. Poliţia a intervenit, dar a fost mai rău, trei persoane fiind rănite.

10 iun. 2016, 17:01
A strigat „Alahu Akbar” şi a scos cuţitul. Ce a urmat seamănă cu filmele de groază

Poliţia din Sydney a deschis focul asupra unui bolnav mintal care scăpase dintr-un spital de psihiatrie şi striga „Allahu Akbar”, ac estea fiind cuvintele pe care le strigă teroriştii când se pregătesc să lanseze un atac – de obicei, sinucigaş.

Doi ofiţeri de poliţie au deschis focul într-un mall. Nebunul, un bărbat de 23 de ani, purtând numele Jerry Sourian, ţinea un cuţit în mână şi se învîrtea în jur, bombănind şi strigând cât îl ţineau puterile. 

Poliţiştii au tras asupra lui Sourian, dar a rănit trei persoane care se aflau în zonă. Toate trei erau femei, între care două sexagenare şi o octogenară. Cele trei femei au suferit răni şi au fost transportate la spital. Octogenara a fost lovită în spate , iar o femeie de 65 de ani s-a ales cu schije în picior.

Incidentul s-a produs miercuri, însă abia vineri a fost făcut public printr-o înregistrare video, în care  se vede cum poliţiştii au nimerit din greşeală alte persoane decât cea pe care o urmăreau.

Poliţia a fost aspru criticată pentru această acţiune şi va trebui să răspundă pentru erorile pe care le-a făcut în acest caz. De asemenea, şefii poliţiei vor discuta şi asupra mijloacelor de apărare folosite de forţele antitero, având în vedere mai ales înlocuirea pistoalelor convenţionale cu cele cu electroşocuri, a explicat un reprezentant al Poliţiei din Sydney. 

Pe de altă parte, dacă poliţia nu ar fi intervenit, bărbatul ar fi putut ucide pe orice îi ieşea în cale. Proprietarul unui magazin din mall a povestit că l-a văzut pe bărbat trecând cu un cuţit de bucătărie prin faţa magazinului său şi a sunat imediat la poliţie pentru a informa despre incident. „Se învârtea în jurul unui bazin. Multă lume nu şi-a dat seama ce se întâmpla în acele momente”, a mai povestit bărbatul în emisiunea de ştiri de la 7 News. Vezi video aici

Autorităţile australiene au informat că bărbatul suferea de schizofrenie şi fusese internat într-o secţie de terapie intensivă în urmă cu câteva săptămâni. Medicul care îl tratează a declarat că Sourian nu va fi eliberat din spital „sub nicio formă”, deoarece este grav bolnav şi periculos totodată.