A treia noapte de ger năprasnic la Întorsura Buzăului: minus 33 de grade Celsius

Miercuri dimineaţă, la Întorsura Buzăului, s-au înregistrat minus 33 de grade Celsius. Şi bucureştenii au dârdâit de frig, au fost minus 21 de grade în Capitală.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 06:28
A treia noapte de ger năprasnic la Întorsura Buzăului: minus 33 de grade Celsius

În a treia noapte sub cod portocaliu s-au înregistrat minus 32 de grade Celsius la Întorsura Buzăului. În Braşov, mercurul a scăzut până la -24 grade, iar la Miecurea Ciuc au fost -27 de grade.

În timp ce unii îngheaţă afară în ger, alţii sunt condamnaţi la frig în propriile case. Sute de oameni tremură lângă caloriferele reci, fie din cauza unor avarii, ca la Râmnicu Vâlcea şi Craiova, fie din lipsă de combustibil, cum este la Mangalia.

În Râmnicu Vâlcea nu mai este căldură şi apă caldă din cauza unei avarii la magistrala de agent termic. Reprezentanţii CET Govora susţin că ţeava va fi reparată rapid, însă până atunci oamenii îngheaţă în case.

Şi în Mangalia, în plină iarnă, caloriferele sunt reci. Nu-i de mirare că oamenii stau în apartamente îmbrăcaţi cu mai multe rânduri de haine şi cu fesul pe cap. Furnizorul de căldură a sistat alimentarea pentru că nu mai are combustibil, iar Primăria nu are soluţii.

În centrul Craiovei o alee a ajuns patinoar, după ce o conductă s-a spart la subsolul unui bazin de înot, iar apa s-a revărsat pe ferestre.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineaţă o avertizare COD PORTOCALIU de GER în 35 de judeţe şi de COD GALBEN în restul ţării în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie. Astfel în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea temperaturile minime vor atinge şi minus 27 de grade Celsius. Pentru Crişana şi Banat a fost emisă avertizare de cod galben.