A treia zi de BACALAUREAT 2012. Elevii au susţinut proba orală la limba română

Miercuri a fost a treia zi a examenului de bacalaureat. Abia a început examenul, că au şi apărut primele incidente. Luni, opt candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze. Marţi, şase elevi au fost eliminaţi, după ce patru dintre ei au fost surprinşi având asupra lor telefoane mobile, iar alţi doi au încercat să copieze.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 05:09
A treia zi de BACALAUREAT 2012. Elevii au susţinut proba orală la limba română

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 a început, luni, la ora 12.00, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) ce se va desfăşura în intervalul 11-13 iunie. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

După proba orală la limba şi literatura română, în intervalul 13-15 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) – croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va desfăşura în perioada 18 – 22 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), între 25 şi 27 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

CITEŞTE ŞI:

Ce urmăresc profesorii la proba de competenţe orale la limba română

GHIDUL candidatului la BACALAUREAT 2012. VEZI ce poţi lua cu tine în sala de examen

Liber la BAC pentru piţipoance şi cocalari. Metodologia nu explică ce înseamnă ţinută adecvată

BACALAUREAT 2012: Şase elevi, eliminaţi din examen în a doua zi, la proba orală

GEST GREU DE ÎNŢELES. Au ratat BAC-ul pentru că au încercat să copieze, deşi nu puteau pica


loading...