A treia zi de proteste la Târgu Secuiesc. Maghiarii sfidează autorităţile

Peste o mie de oameni au ieşit în stradă pentru a-l susţine pe extremistul acuzat că a vrut să detoneze o bombă de ziua naţională a României. Maghiarii au sfidat din nou autorităţile şi au aprins artificii în faţa sediului poliţiei.

RomaniaTV.net
04 dec. 2015, 16:05
A treia zi de proteste la Târgu Secuiesc. Maghiarii sfidează autorităţile

Tensiune maximă la Târgu Secuiesc. Peste o mie de oameni au ieşit în stradă ca să îşi arate susţinerea faţă de extremistul arestat pentru că voia să detoneze o bombă de Ziua Naţională a României. Oamenii nu cred ca Beke ar fi putut sa puna la cale un atentat terorist. Si tatal sau ii ia apararea. Este a treia zi de proteste.

Nu este adevarat, nu e capabil sa faca asemenea daune comunitati in care traieste si poporului din care este„, spune si Erno Beke, tatal suspectului.

Procurorii DIICOT au descoperit că bărbatul plănuise totul de câteva luni. El urma să amplaseze bomba într-un coş de gunoi şi să o detoneze din magazinul pe care îl are în apropiere. Atacul din Ziua Naţională ar fi fost primul şi cel mai mic din tot planul. Beke Istvan era conştient că poate fi interceptat, aşa că în conversaţii folosea cuvinte codificate.

În locuinţa extremistului au fost găsite 200 de obiecte explozive şi un dispozitiv de detonare de la distanţă.