A venit iarna: Cod PORTOCALIU de NINSORI în 25 de zone din Franţa GALERIE FOTO VIDEO

Iarna pune deja stăpânire pe Franţa. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori în 25 de departamente din estul ţării care va fi valabil până vineri. Mai multe oraşe au fost deja acoperite de nămeţi. Traficul a fost grav perturbat din cauza ninsorilor.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 07:25

În câteva ore, oraşul francez Saint-Etienne a fost acoperit de un strat gros de 20 de centimetri de zăpadă. Mulţi localnici se plâng că nu pot circula pe trotuar din cauza nămeţilor dar şi din cauza crengilor rupte de greutatea zăpezii. Ei spun că autorităţile locale au fost luate iarăşi pe nepregătite, potrivit bfmtv.com.

La fiecare primă ninsoare autorităţile spun că n-au ştiut şi că nu trebuie să vă enervaţi din cauza vremii. La prima ninsoare nu suntem pregătiţi niciodată. Când am pornit în această dimineaţă, am văzut că drumul e o adevărată catastrofă. Multe drumuri sunt încă blocate„, s-au plâns câţiva cetăţeni din zonele afectate.

Transportul aerian a fost grav perturbat din cauza vremii şi în zona Lyon-ului. Circulaţia trenurilor a fost dată peste cap, iar mai multe drumuri au fost blocate. Multe autovehicule au rămas astfel blocate în nămeţi, iar şoferii sunt nemulţumiţi că autorităţile nu fac faţă dezăpezirii.

Meteorologii au anunţat că stratul de zăpadă va ajunge în anumite zone din estul ţării chiar şi la 60 de centimetri.