A venit verdictul de la Lausanne. FCSB, sancţionată de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 10 iulie 2019 în cazul împrumutului pe care Gigi Becali l-a acordat celor de la Astra Giurgiu. Astfel, FCSB rămâne cu amenda de 75.000 lei.

14 ian. 2020, 09:32
A venit verdictul de la Lausanne. FCSB, sancţionată de TAS

FRF s-a sesizat în cazul meciului dintre Astra Giurgiu și FCSB, scor 2-0, din 17 martie 2019. La ora jocului, giurgiuvenii îi datorau lui Becali 1,7 milioane de euro. Plângerea a fost făcută de cei de la CSU Craiova.

„Decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF nr. 6 din 10 iulie 2019 cu privire la sancționarea clubului FCSB, penalitate de 75.000 de lei, ca urmare a împrumutului acordat clubului AFC Astra, a devenit definitivă, procedurile în fața Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne încheindu-se marți, 14 ianuarie 2020. Astfel se confirmă legalitatea soluțiilor pronunțate de organismele jurisdicționale ale FRF, respectiv Comisia de Disciplină și Etică și Comisia de Recurs”, anunţă FRF.

Gigi Becali, tras pe dreapta! Cum a fost surprins de agenţii de la Rutieră şi cum s-a terminat incidentul

TAS și FRF au considerat că Astra ar fi putut să nu-și apere corect șansele și că această afacere a afectat integritatea competiției, după ce Gigi Becali a împrumutat clubul din Giurgiu cu 1,7 milioane de euro, caz prezentat în exclusivitate de Gazeta Sporturilor.

„Conduita celor două cluburi, Fotbal Club FCSB și AFC Astra Giurgiu, primul de a acorda, iar cel de-al doilea de a primi, în repetate rânduri diverse sume de bani, în baza unor contracte de împrumut, cluburi participante în Campionatul Național de fotbal Liga 1, denotă un comportament care atentează la integritatea competiției Liga 1”, se arată în decizia inițială a Comisiei de Recurs