A vrut să-şi renoveze casa şi a avut parte de un ŞOC. Vezi ce a păţit un bărbat cu muncitorii angajaţi

Un bărbat din Strehaia a fost arestat preventiv, marţi, fiind acuzat că a furat aproape 22.000 de dolari de la proprietarul casei la a cărei construcţie lucra. Cu banii furaţi el şi-a cumpărat o maşină, un laptop, dar şi bijuterii.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 15:48
A vrut să-şi renoveze casa şi a avut parte de un ŞOC. Vezi ce a păţit un bărbat cu muncitorii angajaţi

Cristian Hornea şi-a angajat o echipă de muncitori pentru construcţia unei locuinţe în comuna mehedinţeană Tamna, însă a avut parte de o experienţă neplăcută. Unul dintre muncitori i-a furat în mai multe rânduri bani din seif, după ce l-a urmărit, aflând unde ţine cheile.

„Am casa în lucru şi am lucrat cu o echipă de oameni în care am avut toată încrederea, le-am dat să mănânce, să bea, i-am respectat. Ne cunoşteam, dar acest individ a făcut abuz de bunătatea mea şi de încredere, a văzut de unde le-am dat banii, mă gândesc că a auzit zgomotul de la seiful unde ţin eu banii, uşa era deschisă, a văzut unde am pus cheia, după care omul a devenit patronul seifului. În total mi-a luat 21.900 de dolari, adică aproximativ 70.000 de lei”, a declarat, marţi, Cristian Hornea, potrivit Mediafax.

După ce a observat că îi lipsesc banii şi a stat de vorbă cu ceilalţi muncitori, proprietarul i-a întins o cursă bărbatului şi l-a prins chiar când lua bani din seif, după care a anunţat Poliţia.

„S-au făcut verificări în funcţie de declaraţia părţii vătămate şi s-a stabilit şi principalul suspect, iar în scurt timp s-a reuşit probarea vinovăţiei. Pe lângă această faptă, s-a stabilit că mai este autorul unei alte infracţiuni de furt, tot cu acest mod de operare, respectiv se împrietenea cu părţile vătămate, se oferea să le efectueze diferite lucrări în gospodărie, timp în care urmărea unde acestea pun cheile de la cutiile cu valori şi le sustrăgea sumele de bani, fapt constatat de părţile vătămate după o lungă perioadă de timp”, a declarat, marţi, şeful Poliţiei Strehaia, inspector principal Puiu Alexandru.

Bărbatul acuzat de furt, Vasile Căpăţână, în vârstă de 28 de ani, a fost dus, marţi după-amiază, la Judecătoriei Strehaia, iar magistraţii au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţiştii au reuşit să recupereze suma de 15.000 de lei, cu restul banilor furaţi bărbatul cumpărându-şi un autoturism Opel, mai multe lănţişoare din aur, staţii audio de peste 8.000 de lei, un laptop, o drujbă, două telefoane mobile, faianţă, gresie şi parchet.

Citeşte şi: Un bărbat, prins în flagrant în timp ce încerca să fure o maşină