Abdomenul, punct cheie în vindecarea organismului

Ingrijirea abdomenului nu ajuta doar la a avea o digestie buna. Abdomenul este un punct cheie in vindecarea organismului, pentru ca in tubul digestiv sunt milioane de neuroni care influenteaza imunitatea, starea generala de sanatate. Nu degeaba tratarea fiecarei boli are drept element esential o alimentatie potrivita.

17 feb. 2015, 07:11
Abdomenul, punct cheie în vindecarea organismului

Acupunctura abdominala a fost dezvoltata in China incepand din anii 1970 de catre medicul Zhiyun Bo. Ea este bazata pe stimularea punctelor situate doar la nivelul abdomenului. Disciplina nu este dezovolata la nivel mondial, dar in China este folosita in multe ramuri ale medicinei (urgente, cardiologie, neurologie) si i-au fost dedicate mai mult de 1.000 de articole stiintifice.

Acupunctura abdominala si-a dovedit eficienta in special in cazurile de depresie sau de dureri cronice musculare si articulare. Nu oricine poate practica acupunctura abdominala. Asigurati-va ca cel care o face este medic, inainte de inceperea procedurilor.

Respiratia abdominala indeparteaza stresul

Ceea ce in limbaj familiar se numeste nod in stomac, este un fenomen cu explicatie stiintifica. Cercetatorii au descoperit ca abdomenul uman are mai multi neuroni decat cortexul unui caine sau al unei pisici si ca produce 95% din serotonina, hormonul care participa la gestionarea emotiilor. Astfel, pentru calmarea emotiilor, nimic nu este mai bun decat respiratia prin abdomen. Respiratia abdominala se face inspirand aer pe nas, umfland burta si expirandu-l pe gura, ca si cum ati sufla printr-un pai. Trebuie ca expiratia sa dureze de doua ori mai mult, chiar de trei ori cu antrenament, decat inspiratia.

Citeste mai mult pe curademiere.ro.