ABERANT. Proprietarii de maşini trebuie să achite retroactiv impozit pe locul de parcare

Proprietarii de autoturisme din municipiul Piatra-Neamț care au contracte de închiriere a locurilor de parcare sunt obligați să achite și impozitul pentru terenul aferent locului de parcare. Asta în condiţiile în care se plăteşte deja o taxă anuală către administraţia locală pentru

03 apr. 2015, 09:25
ABERANT. Proprietarii de maşini trebuie să achite retroactiv impozit pe locul de parcare

Primarul interimar Dragoș Chitic a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că impozitul trebuie achitat retroactiv și pentru anii 2013 și 2014.

Citeşte şi Au plătit cu viaţa un loc de parcare

În urma unui control al Curții de Conturi s-a constatat că nu a fost colectat acest impozit stabilit prin lege. De aceea ne-a fost impusă recuperarea retroactivă a impozitului pe locul de parcare„, a declarat Dragoș Chitic.

În medie, fiecare proprietar de autoturism are de achitat șapte lei pe an, ca impozit pe locul de parcare, ceea ce înseamnă că va avea de achitat 21 de lei pentru ultimii trei ani.

Citeşte şi Ce AMENDĂ primeşti daca-ţi laşi maşina pe locul altcuiva în sectorul 4 al Capitalei

În municipiul Piatra Neamț există circa 16.000 de locuri de parcare administrate de societatea Parking, aflată în subordinea Consiliului Local. Închirierea unui loc de parcare costă 140 lei anual. Sumele colectate din impozitul pe locul de parcare vor intra în bugetul local.

Citeşte şi Vrei loc de parcare în faţa blocului? Află ce DOCUMENTE sunt necesare şi cât te costă


loading...