Abilităţi esenţiale pe care orice om ar trebui să le dezvolte

Dezvoltarea personală ar trebuie să fie preocuparea numărul 1 pe parcursul întregii vieţi a oricărei persoane. Orice lucru pe lumea aceasta fie se dezvoltă, fie stagnează şi moare. Lucrurile stau la fel şi în cazul dezvoltării personale a oamenilor. Niciodată, nimeni n-ar trebui să considere că a ajuns la un nivel la care nu mai este posibilă dezvoltarea personală. Chiar şi la vârste înaintate oamenii mai pot acumula cunoştinte şi deprinderi noi.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 06:31
Abilităţi esenţiale pe care orice om ar trebui să le dezvolte

Iată câteva abilităţi esenţiale pe care orice om ar trebui să le dezvolte:

Dezvoltare personală #1: Abilitatea de a asculta ceea ce nu-ţi doreşti să auzi

Ocazional, prietenii, membri familiei şi poate persoane străine îşi ies din minţi şi ne spun adevărul despre ceea ce cred despre viaţa noastră. Uneori fac cu intenţia de a ne răni sau din cauza frustrării sau poate pentru că au fost la rândul lor loviţi şi acesta este modul lor de a reacţiona. Ca răspuns, fie zâmbim strâmb şi spunem, „este ceva la care ar trebui să meditez!” (în timp ce în sinea noastră înşirăm toate motivele pentru care acea persoană se înşală). Sau, suntem de acord, cel puţin la nivel verbal, cu acuzatorul după care mergem acasă şi suferim o amnezie spontană şi uităm cu totul această conversaţie. În acelaşi timp însă, chiar dacă nu eşti de acord, asta nu te împiedică să analizezi la rece punctul de vedere al celeilalte persoane şi să încerci să înţelegi motivul pentru care gândeşte aşa. Apoi vei putea decide ce trebuie să faci în legătură cu cele spuse.

Dezvoltare personală #2: Abilitatea de a trece peste „runda 1”

Runda 1 – indiferent că este vorba despre întâlnirea unui prieten pentru prima oară, prima ieşire cu un posibil partener sau când faci sex pentru întâia dată – lucrurile pot fi complet aiurea, chiar descurajante. Nimeni nu ştie cu adevărat ce să facă în asemenea momente.

Citeşte mai mult pe sfatulparinţilor.ro

Vezi şi Rolul lui „TREBUIE!” în viaţa noastră