Abonamente la sala de sport pentru angajați. 400 euro dacă vrei să faci Yoga

Sălile de sport sunt tot mai pline cu clienți după ce la începutul anului a fost modificată legislația fiscală și li se permite angajatorilor să ofere angajaților, drept beneficiu, un abonament sportiv în limita a 400 de euro pe an, urmând ca banii să fie decontați din taxe și impozite datorate la stat.

09 mai 2023, 10:07
Abonamente la sala de sport pentru angajați. 400 euro dacă vrei să faci Yoga

Obezitatea este o mare problemă în România. În acest context, autoritățile au gândit legea prin care românii pot fi stimulați să facă sport și să meargă la sală. Legea a intrat în vigoare la începutul anului. De atunci cererile de abonamente la sălile de fitness, înot și dans s-au înmulțit.

Citește și: David Popovici, gest demn de un băiat de aur! Sportivul și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

Practic, prin această lege angajații beneficiază de 160 de lei pe lună din impozitul care ar urma să fie virat statului, iar abonamentul poate fi la o sală de fitness, yoga la bazinul de înot ori săli de dans.

„Doar în luna ianuarie a crescut numărul de vânzări de 150 de ori, față de luna decembrie. Iar dacă ar fi sa ne raportăm la anul 2022, față de 2023, doar în luna ianuarie au crescut cererile de peste 5 ori.”, a declarat Daniel Ciobanu – manager de vânzări la o sală de sport, pentru Pro TV.

Citește și: Au început înscrierile pentru voucherele pentru sport de 250 de lei pe lună. Ce documente trebuie depuse și unde

„Foarte multe, în luna martie am avut un record de contracte semnate cu companii mici și mijlocii.”, spune și un reprezentant al unei sălă de fitness.