Abonamente pentru parcare, în Bucureşti. Anunţul făcut de Nicuşor Dan, cum vrea primarul să rezolve problema traficului

Nicuşor Dan a vorbit luni despre problema traficului din Bucureşti, în contextul în care capitala României se află pe locul 8 în lume din punct de vedere al aglomeraţiei.

06 iun. 2022, 20:14
Abonamente pentru parcare, în Bucureşti. Anunţul făcut de Nicuşor Dan, cum vrea primarul să rezolve problema traficului

Primarul Nicuşor Dan şi-a exprimat propria viziune cu privire la rezolvarea probelemei traficului din Bucureşti, însă se plânge de legislaţia rigidă care îl împiedică să îşi pună viziunile mai repede în aplicare.

„În primul rând, există o chestiune tehnică, care ne împiedică să acționăm mai repede. Există o prevedere în Ordonanța 43, care spune că nu poți să taxezi decât o parcare pe care ai amenajat-o în prealabil. Ar fi mai simplu să taxezi zone întregi. Asta intenționam. Ideea este că anumite zone, de care știi deja că ai glomerație, trebuie să le taxezi, de exemplu, tot ce înseamnă zona Unirii, Piața Universității. Acolo trebuie să existe un tarif. Am taxa cu anumite prețuri pe diferite zone fără prevedere legală. Cu această prevedere am pus deja banii pentru a extinde foarte mult parcările plătite, care sunt în interiorul zonei centrale. Prețul o să îl stabilim în funcție de cerere și ofertă. Am o valoare, dar nu vreau să o spun. Rezidenții vor putea să plătească un abonament, în baza căruia să-și lase mașina pe domeniul public”, a declarat Nicuşor Dan, la Euronews.

Citeşte şi VIDEO. Imagini incredibile: Nicușor Dan traversează un bulevard cu 4 benzi cu fetița în brațe. Iresponsabil până la capăt, vorbește și la telefon

Întrebat cum pot fi oamenii convinşi să folosească transportul în comun în detrimentul maşinilor personale, primarul general al Capitalei a spus: „„Este un cumul de factori aici. Pe de-o parte, transportul în comun stă în trafic, pe de altă parte este relativ ieftin, dacă nu gratuit, să parchezi în București. Acum ce putem să facem pentru a ieși din paradigma asta este să avem o monitorizare a mijloacelor de transport în comun și un element esențial este semaforizarea și am făcut niște pași înainte și e ceva ce nu am făcut încă, taxarea parcării”.

Citeşte şi Când vor avea bucureştenii apă caldă. Nicuşor Dan: „N-am zis că o să fac minuni, iar afişele din campanie în care promiteam apă caldă n-au fost publicate sau promovate de mine”