Absolventele din Cluj cu media 10 la Bac, premiate cu o vacanţă în Vama Veche

Cele patru absolvente de liceu din Cluj-Napoca notate cu media 10 la examenul de bacalaureat au fost premiate de Primărie cu câte o vacanţă pe litoralul Mării Negre, la Vama Veche.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 14:42
Absolventele din Cluj cu media 10 la Bac, premiate cu o vacanţă în Vama Veche

Una dintre fete, Alexandra Marian, a declarat că elevii trebuie să conştientizeze că examenul de bacalureat este un pas spre viitor.

„Sper ca în această vacanţă să mă relaxez, pentru că a fost totuşi un stres, şi vine un alt hop, admiterea la facultate. Am învăţat pe parcurs, iar în clasa a XII-a am aprofundat materia, iar în ultimele două săptămâni doar am recapitulat. Celor care au căzut examenul le spun să se mobilizeze pentru sesiunea a doua şi le urez succes. Contează şi seriozitatea profesorilor, dar elevii trebuie să conştientizeze că bacalaureatul este un pas spre viitorul lor şi să îl ia cu seriozitate. Facebook-ul şi cluburile trebuie luate cu moderaţie, elevii nu trebuie doar să stea în casă să înveţe, dar nici să cadă în cealaltă extremă”, a spus Alexandra Marian.

La rândul său, Anamaria Mihăilă a afirmat că performanţele la învăţătură trebuie recompensate, nu falsele modele de la televizor. „Cred că toată cinstea care ni se acordă este justificată, este un merit bine acceptat de autorităţi şi presă şi cred că, faţă de modelele false care sunt promovate la televizor, noi merităm să fim promovaţi”, a spus Anamaria Mihăilă.

Gabriela Todean, Daniela Muncaci şi Alexandra Marian au fost colege la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, iar Anamaria Mihailă a finalizat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu”.

Cele patru absolvente au primit cadou din partea primarului Emil Boc câte o diplomă de excelenţă, un tort personalizat şi un buchet de flori.

De asemenea, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Local vor acoperi costurile unei vacanţe de o săptămână la mare, în staţiunea Vama Veche. „Le felicit şi le urez un traseu profesional strălucit, în carierele pe care şi le vor alege. Rezultatele lor demonstrează pentru întreaga comunitate faptul că, atunci când vrei, poţi să fii în acelaşi timp şi un elev bun, cu rezultate excepţionale la şcoală, cât şi un tânăr care se bucură de viaţă şi de vârsta aceasta minunată, a adolescenţei. Cele patru tinere clujence sunt exemplul grăitor şi sper ca în anii viitori să avem cât mai mulţi absolvenţi care să le calce pe urme. Vacanţa este o recompensă pentru efortul făcut şi o mulţumire pentru exemplul pe care îl dau comunităţii”, a declarat Emil Boc.

Consiliul Judeţean Cluj le va premia pe fete cu câte 1.000 de lei.

În judeţul Cluj, alături de cele patru absolvente din Cluj-Napoca, au obţinut media 10 la bacalaureat o tânără din Dej şi una din Câmpia Turzii.