ADMITERE Universitatea Politehnică 2018. Absolvenţii liceelor din rural care se înscriu la upb primesc bursă pe toată durata studiilor

Publicat: Marţi, 10 Iulie 2018 21:04 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Absolvenţii liceelor din mediul rural care se vor înscrie la concursul de admitere în ciclul studiilor de licenţă 2018-2019 din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor beneficia anul acesta de un număr de 154 de locuri speciale, și totodată pentru întreaga perioadă a studiilor de licenţă,  vor beneficia de o bursă lunară. 

Conducerea UPB a decis ca pentru candidaţii care vor fi admişi în noul an universitar conducerea UPB să acorde facilităţi financiare şi educaţionale menite să sprijine evoluţia formării profesionale a acestor tineri.

Anul acesta Universitatea Politehnica din București vine în sprijinul viitorilor studenţi care provin din mediul rural acordându-le acestora un sprijin financiar special. Mai exact, pentru întreaga perioadă a studiilor de licenţă, aceştia vor beneficia de o bursă lunară, care să le acopere costurile aferente cazării în campusul universitar, precum şi ale unei mese zilnice. Mai mult, pentru candidaţii care vor fi admişi în noul an universitar, conducerea UPB a decis să le acorde acestora, în primul semestru, cursuri suplimentare de pregătire intensivă la materiile matematică şi fizică, în cazul în care viitorii studenţi îşi vor manifesta dorinţa de îmbunătăţire substanţială a cunoştiinţelor raportate la exigenţele impuse de către programa didactică a Universităţii.

“La 200 de ani de la fondarea Universității noastre în anul centenarului marii uniri suntem conștienți de locul și rolul Universității noastre precum și de responsabilitatea socială pe care o avem.  Astfel, Universitatea Politehnica din București își dorește să se implice cat mai mult în viața socială a României să sprijine tinerii din mediul rural care doresc să studieze într-o universitate de prestigiu și în acest context am  decis să-i susținem financiar pe acești tineri”  a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti,  Mihnea Costoiu.

Universitatea Politehnica din București, prin decizia Ministerului Educaţiei Naţionale,  pune la dispoziția candidaților care au absolvit un liceu din mediul rural, 154 de locuri pentru admiterea în anul universitar 2018-2019, locurile scoase la concurs fiind atribuite în exclusivitate acestor concurenţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
elevi Mihnea Costoiu studenţi Universitatea Politehnică din Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H