Abu Bakr al-Baghdadi a murit. Cine este noul lider al grupării Stat Islamic. Este poreclit "Distrugătorul"

Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019 09:10 // Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2019 10:29 // Sursa: romaniatv.net

Abdullah Qardash, un cetățean irakian în vârstă de 40 de ani, va fi noul lider al grupării Stat Islamic, după ce Abu Bakr al-Baghdadi a fost vizat de o operaţiune militară în Siria şi a fost ucis.

Qardash este considerat strategul din spatele mai multor atentate revendicate de ISIS. Anunțul a fost făcut de AMAQ, agenția de presă a Statului Islamic. Agenție de știri afiliată ISIS a raportat pe 7 august 2019 că liderul grupului, Abu Bakr al-Baghdadi, l-a numit pe Abdullah Qardash succesorul său.

Promovarea lui Qardash ca succesor al-Baghdadi poate fi văzută nu doar o încercare de a restabili încrederea în rândul membrilor, ci și de a revigora o nouă serie de atacuri și o posibilă reînviere a grupării ISIS, informează stiripesurse.ro.

Citeşte şi Donald Trump consideră moartea lui al-Baghdadi mai importantă decât cea a lui ben Laden. Cum a murit liderul ISIS

Abdullah Qardash este originar din Tal Afar, un oraș musulman predominant sunit din nord-vestul Irakului. Este absolvent al unui colegiu de științe islamice din Mosul și a ocupat funcția de ofițer de armată în timpul regimului lui Saddam Hussein.

Cunoscut drept „Distrugătorul”, Qardash este considerat de unii analiști de securitate drept crud și autoritar, dar popular și bine respectat în rândul membrilor ISIS, Qardash a fost responsabil de eliminarea celor care sunt împotriva stilului de conducere al al-Baghdadi, scrie eurasiareview.com.

Qardash și al-Baghdadi au fost întemnițați împreună la centrul de detenție Camp Bucca din Basra de către forțele americane, în urma legăturilor cu al-Qaeda în 2003. Qardash a servit și drept comisar religios și un judecător general de sharia pentru al-Qaeda înainte de a jura credință Statului Islamic.

Se crede că Abdullah Qardash face parte din tribul Quraysh și face parte din familia Profetului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H