Donald Trump consideră moartea lui al-Baghdadi mai importantă decât cea a lui ben Laden. Cum a murit liderul ISIS

Operaţiunea militară americană în care liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi s-a sinucis este mai importantă decât cea în care a fost ucis liderul Al-Qaida Osama ben Laden în 2011, în Paksitan, în timpul administraţiei democratului Barack Obama, apreciază Donald Trump.

27 oct. 2019, 16:24
Donald Trump consideră moartea lui al-Baghdadi mai importantă decât cea a lui ben Laden. Cum a murit liderul ISIS

Donald Trump a prezentat duminică, într-un discurs către naţiune, la Casa Albă, detalii despre opraţiunea din Siria în care a fost eliminat al-Baghdadi. Preşedintele SUA recunoaşte importanţa morţii lui Osama ben Laden, însă el consideră că vestea morţii lui Abu Bakr al-Baghdadi este şi mai importantă. Donald Trump consideră că ben Laden a devenit un nume mondial în terorism la nivel global după atentele teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite. Însă al-Baghdadi şi-a făcut un astfel de nume prin construirea „califatului” Stat Islamic.

Trump a precizat că analize ADN efectuate la faţa locului atacului au condirmat că al-Baghdadi a fost ucis în această operaţiune militară americană. El a prezentat duminică detalii ample despre această misiune, într-o intervenţie televizată din Sala Diplomatică, la Casa Albă.

Preşedintele SUA a precizat că surparea tunelului în care Abu Bakr al-Baghdadi şi-a detonat centura explozivă a îngreunat accesul la corpul acestuia. Însă americanii au înlăturat obstacolele şi au putut, astfel, să confirme identitatea liderului Stat Islamic

Donald Trump a precizat că participanţii la operaţiune „au adus părţi din corp” cu ei, în pofida faptului că „nu mai rămăsese mare lucru” din cadavrul lui al-Baghdadi. „Ei au ADN-ul său. Mai mult decât voiau„, a mai precizat preşedintele SUA.