Abuzurile poliţiştilor în timpul stării de urgenţă. Clipul devenit viral, „Ai dreptul să omori omul?” VIDEO

Instituirea stării de urgenţă, pe lângă restricţiile pe care le aduce pentru populaţie, deschide pe de altă parte calea spre abuzuri din partea unor oameni ai legii. Din păcate, astfel de momente au apărut tot mai des în spaţiul public în ultimele săptămâni.

11 apr. 2020, 11:53
Abuzurile poliţiştilor în timpul stării de urgenţă. Clipul devenit viral, „Ai dreptul să omori omul?” VIDEO

Un clip devenit viral pe reţelele de socializare arată doi poliţişti care fac exces de zel şi ţin cu tot dinadinsul să încătuşeze un bărbat care se pare că nu a respectat prevederile prevederile Ordonanţelor Militare. Dincolo de lipsa de îndemânare a oamenilor legii, care  se chinuie destul de mult să pună cătuşele, este revoltător cum poliţiştii au ales să rezolve, prin abuz, o situaţie de urgenţă. „Ai dreptul să omori omul?! Are zece copii acasă…”, este titlul care însoţeşte videoclipul, iar comentariile sunt dintre cele mai diverse.

Citeşte şi Raed Arafat avertizează: „Românii s-au relaxat şi nu mai respectă recomandările. Cazurile de COVID-19 ar putea creşte alarmant”

Poliţia nu ştie să gestioneze situaţia de urgenţă. Legea e lege, asa este, dar cetăţenii nu sunt duşmani de război. Ei trebuie ascultaţi şi ajutaţi, aşa n-or să mai iasă. Dar dacă au copii flamânzi ce să facă, dacă nu îi ajută nimeni?„, este unul dintre comentarii.

Recent, Victor Ciutacu a scris despre peripețiile sale în drum spre casă, când a fost oprit de Poliție. Jurnalistul România TV era să ia amendă pentru că adeverința de la angajator era „prea veche”, deși el are emisiune la tv seară de seară. De asemenea, un fermier din Timiş a fost amendat cu 4.000 de lei pentru că nu avea trecută pe declarație pe răspundere proprie ora la care trebuia să revină la domiciliu, deşi această cerință nu este specificată niciunde.