Academia Americană a prelungit data pentru votul nominalizărilor la Oscar cu o zi

Academia Americană a prelungit cu o zi data până la care pot fi trimise voturile pentru nominalizările la Oscar, din cauza problemelor tehnice legate de sistemul de votare online.

RomaniaTV.net
01 ian. 2013, 15:50
Academia Americană a prelungit data pentru votul nominalizărilor la Oscar cu o zi

Astfel, membrii Academiei pot vota până pe 4 ianuarie, ora 17.00, în loc de 3 ianuarie, ora 17.00, informează Hollywood Reporter.

Prin faptul că am extins perioada de votare avem ocazia să facem tranziţia la votarea online cât mai uşor posibil„, se arată în comunicatul oficial al Academiei.

Site-ul pe care vor vota membrii va fi închis timp de două ore, între orele 17.00 şi 19.00, pe 3 ianuarie.

Aceste schimbări vin în urma problemelor tehnice legate de votul online. Mulţi dintre membrii Academiei, care au ales să voteze online, nu s-au putut înregistra pe site-ul destinat votului.

Nominalizările la prestigioasele premii vor fi anunţate pe 10 ianuarie. Premiile Oscar vor fi decernate în cadrul unei ceremonii ce va alea loc pe 24 februarie.

Anul acesta, un film românesc ar putea intra pe lista nominalizărilor la Oscar la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”. „După dealuri” de Cristian Mungiu se află pe lista scurtă de nouă filme din care vor fi alese cele cinci nominalizate.