Acces limitat la certificatul verde COVID în Italia. Noi restricţii pentru nevaccinaţi, vaccinare obligatorie pentru anumiţi angajaţi

Italia înăsprește condițiile de obținere a certificatului verde COVID în încercarea a convinge populaţia să se vaccineze cu doza booster.

16 nov. 2021, 16:49
Acces limitat la certificatul verde COVID în Italia. Noi restricţii pentru nevaccinaţi, vaccinare obligatorie pentru anumiţi angajaţi

Guvernul italian va adopta un nou decret, care, pentru a opri îmbolnăvirile și a accelera a treia doză, va înăspri condițiile de obținere a certificatului verde, scrie La Stampa. Valabilitatea certificatului verde COVID ar urma să fie redusă de la 12 luni la 9 luni. Guvernul italian speră ca astfel să-i determine pe cei de peste 40 de ani să se vaccineze şi cu doza booster.

Acces limitat la certificatul verde COVID în Italia. Cine îl va mai putea obţine

Certificatul verde COVID va fi obţinut doar de către cei vaccinaţi cu schemă completă şi de către cei pentru care au avut COVID-19 şi au trecut mai puţin de 6 luni de la diagnosticare.

Certificatul verde nu va mai putea fi obţinut de către cei care se testează, fie că fac teste rapide sau teste moleculare.

Citeşte şi: Numărul infectărilor cu covid-19 creşte alarmant în ţările cu rată de vaccinare mică. Presa italiană: „În România este o catastrofă”

Noi restricţii pentru nevaccinaţi în Italia

Restaurantele şi barurile, teatrele și cinematografele, stadioanele vor rămâne deschise doar pentru persoanele vaccinate şi pentru cele care au trecut mai puţin de 6 luni de la boală.

Citeşte şi: Noi restricţii pentru nevaccinaţi în Europa. Mai multe ţări schimbă abordarea în lupta contra COVID-19