Acces limitat la telefoane mobile pentru copii. Vor putea să folosească tehnologia între 8 minute și 2 ore pe zi

Copiii din China ar urma să aibă voie să își folosească telefoanele doar maximum două ore pe zi. În conformitate cu normele propuse de Administrația spațiului cibernetic din China, copiilor li se va interzice, de asemenea, accesul la internet pe dispozitive mobile între orele 22:00 și 06:00.

04 aug. 2023, 13:02
Acces limitat la telefoane mobile pentru copii. Vor putea să folosească tehnologia între 8 minute și 2 ore pe zi

Acces limitat la telefoane mobile pentru copiii sub 18 ani. Este propunerea făcută de Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China. Propunerea Administrației prevede ca membrii din industrie, inclusiv producătorii de dispozitive de telefonie mobilă, aplicațiile și magazinele de aplicații, să dezvolte o funcție numită „mod minor” pentru a stabili limite de utilizare, care variază în funcție de vârstă.

Citește și: VIDEO VIRAL | Dana Budeanu știe cum trebuie făcută reforma în Educație: „Telefoanele mobile, interzise în școli! / Lumea se civilizează cu forța!”

În timp ce copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani vor avea dreptul la două ore petrecute în fața ecranului pe zi, cei cu vârsta sub opt ani vor avea la dispoziție doar opt minute. În prezent, propunerea este deschisă pentru feedback-ul publicului.

Giganții din domeniul tehnologiei vor fi probabil responsabilizați pentru aplicarea regulilor, la fel cum s-a procedat în cazul restricțiilor privind jocurile video, a declarat pentru BBC Ray Wang, fondatorul și directorul executiv al companiei de consultanță Constellation Research, cu sediul în Silicon Valley.

Citește și: Comisia Europeană interzice TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor

„Bineînțeles că există soluții de rezolvare. Copiii pot obține parolele de acces la dispozitivele părinților lor, dar opinia generală este că restricțiile privind jocurile au fost destul de bine implementate”, a declarat dl Wang, potrivit infofinanciar.ro.