VIDEO VIRAL | Dana Budeanu știe cum trebuie făcută reforma în Educație: „Telefoanele mobile, interzise în școli! / Lumea se civilizează cu forța!”

Dana Budeanu a primit un val de aprecieri pe internet, după ce i-a explicat lui Iohannis și ministrei de la Educație, Deca, cum trebuie făcută adevărata reformă în sistem. 

08 mai 2023, 20:02
VIDEO VIRAL | Dana Budeanu știe cum trebuie făcută reforma în Educație: „Telefoanele mobile, interzise în școli! / Lumea se civilizează cu forța!”

Dana Budeanu a comentat în stilul caracteristic evenimentele sângeroase din Serbia, copilul care a ucis cu o armă de foc mai mulți colegi, profesori și paznici.

Dana Budeanu, mamă la rândul ei, a explicat că sistemul trebuie să încurajeze copiii să-și scoată privirile din ecrane și să înceapă să trăiască în lumea reală.

„Toți copii vor să fie incluși. 

Ai interzis telefoanele mobile, punct! Ce să facă cu telefonul la școală?! Ce-i asta?! Ai interzis accesul la net nelimitat – eu am acces la platforma școlii, pot intra pe Google, că am nevoie de materiale, intru pe site-urile x, y, z. Nu pe orice, cum se intră acum!

Am pus uniformă, am încuiat poarta la ora 8.30. S-a terminat. S-a terminat cu 80% dintre probleme, după care ne mutăm cu problemele din clasă. De ce să nu pun camere? Cum adică să pun camere în clasă cu acordul părinților? ‘Aceasta este o școală. Aici este Liceul Caragiale, deci hotărăște liceul. Pentru securitatea copiilor, noi am pus camere pe holuri și în clase. Care e problema? Ne dezbrăcăm în pielea goală în clasă?’. Nu punem în băi!”, a comentat Dana Budeanu, la Antena 3.

 

Dana Budeanu face praf ministrul de la Educație, fost consilier al lui Klaus Iohannis

 

Dana Budeanu o suspectează pe Ligia Deca de incompetență. În opinia stilistei, aceasta trebuie dată afară de urgență sau cel puțin, să fie implementate regulamente stricte, pentru ca școala românească și noua generație să fie salvată.

„La liceul unde au terminat fetițele mele și a fost excepțional, de anul trecut, la înscrierea copiilor la liceu, părinții întrebau dacă au voie copiii cu telefonul. Cum? (…) Părinții întrebau conducerea liceului dacă au voie cu telefonul. 

Colegii fetiței mele, care n-au avut voie, ies afară când se sună, stau unii cu alții și vorbesc, ceilalți nu. Din celelalte clase, care sunt obișnuiți cu telefonul, stau cu telefonul. 

Acestea sunt niște reguli pentru care nimeni nu trebuie să ceară aprobarea, doamna Deca! Dacă sunteți ministru – nu știu, poate vă schimbă, totuși. Sper, nu știu ce o să se întâmple. Dar ministrul care o să vină sau rămâneți dvs…

Toate marile nații, imperiile care au civilizat lumea – știți cum se civilizează lumea? Cu forța. Nu există! Cu amenzi, cu reguli – nu le respecți, mergi la pușcărie! Nu respecți, plătești! Nu există altfel, nicăieri pe globul pământesc. Nici la nobili, în Marea Britanie, nicăieri (…)”, a mai transmis stilista.

@magic_mike07 #viral #foryou #foryoupage ♬ original sound – magic_mike07