Acces restricţionat în spitalul MAI unde e internat un pacient cu coronavirus. Bărbatul nu a fost în zonele de risc maxim

Bărbatul de 60 de ani testat pozitiv pentru noul coronavirus a fost internat în spitalul MAI "Dimitrie Gerota". Din acest motiv, au fost luate măsuri de restricţionare a accesului în unitatea sanitară.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 06:28
Acces restricţionat în spitalul MAI unde e internat un pacient cu coronavirus. Bărbatul nu a fost în zonele de risc maxim

Potrivit Digi24, bărbatul a fost internat în spitalul MAI în 5 martie, având simptome total diferite de cele acuzate de pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La doar câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară agresivă, iar medicii au decis să solicite, luni, efectuarea testului pentru COVID – 19, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Medicamentul banal care ucide coronavirusul. Toată lumea îl are în casă

Bărbatul testat pozitiv cu coronavirus este ofiţer în rezervă al MAI. Potrivit medicilor, pacientul de 60 de ani are o stare generală stabilă şi nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc.

Citeşte şi: Întreaga Italie intră în carantină din cauza coronavirusului. Măsurile anunţate de premierul italian

Pentru că bărbatul a fost internat mai multe zile în spital, înainte de a fi diagnosticat cu coronavirus, în unitatea medicală a fost luate mai multe măsuri. A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a fi identificate toate persoanele cu care a intrat în contact pacientul cu COVID-19.

De asemenea, accesul în spitalul MAI „Dimitrie Gerota” a fost restricţionat, precum şi ieşirea persoanelor aflate în unitate medicală. În funcţia de ancheta epidemiologică, urmează să înceapă testarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul este transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Citeşte şi: Raed Arafat: Comanda de măşti de protecţie, blocată din cauza interdicţiilor din Germania