Accesul călătorilor în autobuzele RATB se face doar pe la prima uşă pentru încă 16 linii de autobuz

RATB schimbă modul de acces în mijloacele de transport în comun. Astfel, accesul călătorilor în autobuze se va face doar pe la prima uşă, iar coborârea se va face numai pe uşile 2 şi 3, sub atenta supraveghere a controlorilor. Motivul? Regia vrea să elimine blatiştii. Din 29 septembrie, proiectul a fost extins la încă 16 linii de autobuz, iar Regia intenţionează să-l implementeze pe toate liniile de autobuz. 

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 15:42
Accesul călătorilor în autobuzele RATB se face doar pe la prima uşă pentru încă 16 linii de autobuz

Persoanele care nu deţin un titlu de călătorie valabil sunt îndrumate către cel mai apropiat punct de comercializare carduri RATB. După urcarea în mijlocul de transport, călătorii sunt informaţi de către agenţii de control asupra modalităţii de validare a cardurilor de transport deţinute.

De asemenea, prin staţia radio de la bord, conducătorii de vehicule transmit mesajul „Vă rugăm validaţi cardurile!”, pentru a nu prelungi durata de staţionare a mijloacelor de transport în staţii.

Liniile pe care a fost implementat proiectul sunt: 106, 185, 227, 303, 148, 149, 181, 221, 302, 216, 312, 261, 605, 124, 223 şi 126.

Proiectul a fost introdus inţial pe liniile Expres 780 şi 783, fiind ulterior extins pe liniile de autobuze 254 şi 422.

Treptat, în noul sistem au fost incluse zone cu fluxuri mari de călători, cum ar fi capetele de linii, marile intersecţii, staţiile comune mai multor linii (spre exemplu, zonele Televiziune, Ghencea, Reşiţa, Piaţa Sudului, Big Berceni, Gara de Nord, ASE, CET SUD, Platforma Alexandria).

Începând din 29 septembrie, au fost incluse în sistemul de monitorizare încă 16 linii de autobuze, urmând ca acest proces să continue până la acoperirea integrală a reţelei de transport gestionată de RATB, anunţă Regia.

Proiectul are drept scop conştientizarea publicului călător asupra importanţei achitării călătoriei şi implicării în dezvoltarea unui serviciu de transport public de calitate. De asemenea, prin validarea cardurilor, Regia colectează informaţii importante, utile pentru adaptarea numărului de vehicule pe linii şi utilizarea eficientă a resurselor materiale şi umane necesare derulării activităţii de transport.