Accesul în biserici, interzis şi după 15 iunie! BOR: "Revenirea în interiorul bisericilor, adecvată actualei realităţi sociale"

Publicat: Joi, 11 Iunie 2020 14:44 // Actualizat: Joi, 11 Iunie 2020 14:44 // Sursa: romaniatv.net

Credincioşii nu vor putea intra, încă, în interiorul bisericilor, începând cu 15 iunie, dată la care vor fi introduse noi măsuri de relaxare. Decizia Executivului a stârnit nemulţumire în rândul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe. În consecinţă, Patriarhia solicită Guvernului să permită ”revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a precizat că instituţia pe care o reprezintă aşteaptă un ”răspuns realist și înțelept” din partea Executivului.

Bănescu este de părere că revenirea credincioşilor în interiorul bisericilor este justificată în acest moment, precizând că enoriaşii vor respecta toate măsurile de igienă şi de distanţare socială.

”Patriarhia Română consideră că revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult (cu respectarea subînțeleasă a regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente) este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești.

În acest sens au fost făcute, inclusiv recent, firești și consistente demersuri către autorități, însoțite de speranța intensă a unui răspuns realist și înțelept.

Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esențială în păstrarea echilibrului moral și spiritual al acestuia. Istoria universală a umanității relevă indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieții personale și sociale rămân cele de natură religioasă și că gradul de claritate morală din interiorul unei societăți este conferit de viața spirituală a acesteia", a precizat purtătorul de cuvânt al BOR.

Citeşte şi Lucruri mai puţin ştiute despre Patriarhul Daniel. Ce salariu are Întâiul Stătător al BOR. POZE RARE din tinereţea Preafericirii Sale

Bănescu a mai precizat că BOR a înţeles pe tot parcursul pandemiei necesitatea respectării măsurilor de siguranţă şi a colaborat îndeaproape cu autorităţile şi cu instituţiile medicale, aducânduşi, astfel, o contribuţie însemnată la diminuarea efectelor pandemiei. 

"România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale (civile) fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta a arătat cu prisosință, în cel mai practic și evident mod, că este implicată real în apărarea și promovarea sănătății publice, atitudinea sa, ca și a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie.

Oamenii cei mai implicați în situația de criză prin care a trecut recent și încă trece România au fost cei care și-au dovedit prin fapte concrete ale credinței solidaritatea cu cei afectați de pandemie, cu instituțiile medicale și cu autoritățile înseși. Acești oameni care dau suflu moral societății românești, care promovează prin viața lor valorile fertile social ale credinței creștine și care au contribuit major prin atitudinea lor civică la diminuarea rapidă a efectelor pandemiei, doresc în mod justificat participarea la slujbele Bisericii în biserică”, precizează Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biserică BOR Vasile Bănescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H