Accesul în săli de fitness şi aerobic, DOAR cu programare. Ce reguli trebuie să respecte proprietarii şi clienţii din 15 iunie

Guvernul a anunţat noi măsuri de relaxare după data de 15 iunie. Printre acestea se numără şi deschiderea sălilor de fitness. Conform unui ordin comun al MTS şi MS, accesul în sălile de fitness şi aerobic se va face doar pe bază de programare, cu număr limitat de persoane.

RomaniaTV.net
13 iun. 2020, 07:03
Accesul în săli de fitness şi aerobic, DOAR cu programare. Ce reguli trebuie să respecte proprietarii şi clienţii din 15 iunie

Accesul în sălile de fitness se va face numai pe bază de programare şi după triajul observaţional şi termometrizare, conform Ordinului emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: E OFICIAL! Mall-urile se redeschid de la 15 iunie. Restaurantele şi cinematografele rămân închise

Se va ţine evidenţa persoanelor care au folosit sala în fiecare interval orar. Numărul de persoane care se antrenează la un moment dat va fi limitat în funcţie de capacitatea sălii, astfel încât fiecărei persoane să-i revină un spaţiu de 7 mp în cazul exerciţiilor la aparate şi 10 mp în cazul exerciţiilor de tip aerobic.

Se va evita utilizarea aparatelor în regim de circuit şi se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiaşi sesiuni de antrenament. Se delimitează spaţiile de exerciţii, cu menţinerea distanţei fizice de minim 1,5 metri între orice două persoane la exerciţiile pe aparate şi de minim 2 metri la exerciţiile de tip aerobic.

Aparatele vor fi dezinfectate înainte şi după fiecare utilizator. De asemenea, se interzice folosirea în comun a duşurilor, saunei şi altor zone cu risc mare de transmitere a virusului. Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie a mâinilor şi vor fi curăţate înainte şi după fiecare utilizare.