Accesul în sălile de teatru şi în cinematografe, permis doar cu testul covid. Claudiu Năsui: E o variantă pe care o iau în calcul

Accesul în sălile de teatru şi în cinematografe s-ar putea face doar pe baza unui test covid rapid. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

02 apr. 2021, 14:02
Accesul în sălile de teatru şi în cinematografe, permis doar cu testul covid. Claudiu Năsui: E o variantă pe care o iau în calcul

Accesul în sălile de teatru şi în cinematografe, doar cu testul covid. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că ia în calcul varianta ca accesul în sălile de teatru şi în cinematografe să se facă  pe baza unei testări rapide prealabile.

Accesul în sălile de teatru şi în cinematografe, doar cu testul covid. Năsui: E şi testarea o soluţie

Citeşte şi Studiu: persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze nu transmit noul coronavirus

„Este şi testarea o soluţie. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc şi chiar o discutăm în momentul acesta să vedem cum poate fi operaţionalizată”, a declarat ministrul Economiei la Digi 24.

Întrebat ce soluţii ar fi pentru a putea deschide în această perioadă restaurantele, ministrul Năsui a răspuns că speră într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, însă cu respectarea tuturor normelor epidemiologice.

„Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializaţi care înţeleg impactul lor şi care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalităţi în care să putem redeschide în condiţii de siguranţă şi sectorul HoReCa şi toată economia.

Deocamdată suntem la stadiul de discuţie pentru a găsi soluţii, atât cu industria, cât şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 şi prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluţie durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a completat Claudiu Năsui.

Reamintim că liderul PSD Marcel Ciolacu a propus testarea regulată a angajaţilor şi decontarea din impozit a costului testelor rapide achiziţionate de orice companie din ţară, precum şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor şi muzeelor, cu intrarea oamenilor doar după un test rapid negativ la COVID, costurile testării fiind decontate de aceste instituţii.

Citeşte şi Valul al 3-lea de coronavirus ar putea avea vârful în aceste zile. Se aşteaptă peste 7000 de cazuri zilnice