Studiu: persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze nu transmit noul coronavirus

Persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19 nu transmit coronavirusul aproape niciodată, susține un studiu condus de Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

31 mart. 2021, 12:42
Studiu: persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze nu transmit noul coronavirus

Studiu: persoanele vaccinate cu ambele doze nu sunt purtători asimptomatici de Covid, conform unui nou studiu, dar datele sunt preliminare şi necesită confirmări suplimentare.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC, citat de B1.

Walensky făcea referire la un studiu al CDC la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

Studiu: persoanele vaccinate cu amble doze nu transmit noul coronavirus

Studiul a depistat doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Însă este nevoie de mai multe date pentru a stabili acest lucru cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii americani recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

Citeşte şi: Directorul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, mărturie emoţionantă: „Am ajuns din eroi, criminali. E dureros, dar vom face în continuare ce avem de făcut”


loading...
Partenerii noștri