Accesul în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, numai cu jandarmii montani

Prefectura Dâmbovița a luat o serie de măsuri având în vedere atenționarea de tip Cod portocaliu de ninsori, astfel că turiștii nu vor mai avea acces, duminică, după ora 17,00, pe drumul ce duce în zona Padina-Peștera, decât însoțiți de jandarmii montani.

28 dec. 2014, 13:00
Accesul în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, numai cu jandarmii montani

La intrarea pe drumul ce duce în zona turistică montană Padina-Peștera Poliția va institui un filtru rutier pentru a verifica dacă mașinile sunt echipate corespunzător.

”Având în vedere atenționarea meteorologică Cod Portocaliu din zona montană a județului Dâmbovița, s-a dispus activarea Grupei Operative la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Basarab I’ Dâmbovița, începând de astăzi, 28.12.2014, ora 20.00, până la încetarea avertizării Cod Portocaliu. În vederea mobilizării pentru deszăpezire, Prefectul județului a solicitat instituțiilor care au atribuții în administrarea drumurilor să fie pregătiți, să se intervină eficient cu toate utilajele pe care le au la dispoziție, astfel încât să nu se creeze blocaje în trafic. De asemenea Prefectul Județului ține permanent legătura cu administratorii de drumuri”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița, remis duminică.

COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru zece judeţe. COD GALBEN de ninsori pentru Bucureşti

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a stabilit crearea unui filtru în zona Glod din localitatea Moroeni, pentru a verifica dacă toți conducătorii auto s-au echipat corespunzător.

Proprietarii pensiunilor și spațiilor de cazare turistică din zona montană au fost înștiințați că accesul din și spre munte se va face duminică până la ora 17.00, iar după această oră accesul să se facă sub monitorizarea Jandarmeriei Montane. În situația eventualei atenționări Cod Roșu, accesul în aceste zone va fi interzis temporar.

DIRECTORUL ANM: „Ar putea să fie emis COD ROŞU pentru unele judeţe”

”Prefectul a solicitat Directorului Secției de Drumuri Naționale Târgoviște monitorizarea cu atenție a tuturor drumurilor naționale și în special DN 71 și DN 72. S-a solicitat Serviciului de Ambulanță Dâmbovița și Direcției de Sănătate Dâmbovița, monitorizarea cu atenție a gravidelor și dializaților și evitarea transportului acestora după ora 17.00. Primarii au fost atenționați să rămână în dispozitiv pentru a informa în cazul producerii unor evenimente și mai ales de a pune la dispoziție spații persoanelor care au nevoie de adăpost pentru această perioadă”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmbovița.

Administrația județeană informează că până duminică, la ora 13.00, nu au fost înregistrate persoane izolate din cauza zăpezilor sau persoane dispărute și nici nu sunt drumuri închise în județ.

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, care va intra în vigoare în a doua parte a nopții de duminică spre luni.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, în a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40 — 50 de litri/metrul pătrat. Vântul va avea rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.