Accesul la Cascada Bigăr se va face mai ușor. Încep lucrările la pasarela suspendată peste râul Miniș

Cascada Bigăr începe să atragă din nou turiştii, iar accesul la ea va fi mult mai ușor după ce pasarela suspendată peste râul Miniş va fi gata. Lucrările la pasarelă vor debuta abia în toamnă.

17 aug. 2023, 16:44
Accesul la Cascada Bigăr se va face mai ușor. Încep lucrările la pasarela suspendată peste râul Miniș

Începerea lucrărilor la pasarelă au fost întârziate din cauza unei necorelări între proiectul celor de la Compania Naţională de Investiţii şi situaţia din teren, a precizat primarul din Bozovici, potrivit Radio Reșița.

Vin foarte multe grupuri de turişti acum. De asta am şi accelerat acel proiect, să facem şi un grup sanitar care este necesar şi să amenajăm zona respectivă. Să securizăm din punct de vedere al turistului, să facem aceea pasarelă suspendată. A fost o necorelare între proiect şi ceea ce este în teren. Cei de la CNI au omis o prindere mai specială în parapetul de beton care este acolo şi care nu a fost luată în calcul“, spune primarul.

Citeste si Încă o cascadă spectaculoasă din România s-a prăbușit

Pasarela suspendată peste râul Miniș va face legătura între parcare și cascada Bigăr

Pasarela va face legătura între parcare şi cascadă, în prezent turiştii fiind obligaţi să circule pe marginea drumului, pe lângă parapetele metalic. De asemenea, proiectul mai prevede amenajarea unor grupuri sanitare, dar şi un iluminat modern, care va permite vizitare cascadei pe timp de noapte.

Proiectul aparține Primăriei comunei Bozovici și a fost finanţat cu aproximativ 800.000 euro de către Compania Naţională de Investiţii.

Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, s-a prăbuşit în vara anului 2021 din cauze naturale. Reprezentanții ROMSILVA au explicat că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, cascada cedând sub propria greutate.

Citeste si Cabana Caraiman, din Munţii Bucegi, s-a redeschis. Proprietarul este un renumit violonist