Încă o cascadă spectaculoasă din România s-a prăbușit

Cascada Clocota, din stațiunea Geoagiu Băi, județul Hunedoara, s-a prăbușit. Bolovanii de dimensiuni mari s-au prăvălit de la înălțime în fața turiștilor prezenți în zonă. În urmă cu un an o altă cascadă celebră s-a prăbușit. Este vorba despre Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

16 aug. 2023, 16:03
Încă o cascadă spectaculoasă din România s-a prăbușit

Cascada Clocota din Geoagiu Băi este printre cele mai populare locuri din județul Hunedoara. Apele sale termale, care coboară abrupt de la o înălțime de aproape 20 de metri, au modelat peretele de calcar și travertin, creând numeroase falduri, împodobite cu vegetație.

Citește și: George Simion, vacanță în doi prin România. După ce a lăudat salina din Turda, a ajuns la cascadă Vălul Miresei

Frumusețea cascadei face ca în zilele de vară să devină unul dintre cele mai aglomerate locuri din județ, iar numeroși turiști vin să facă baie aici, potrivit adevarul.ro. 

 

Încă o cascadă spectaculoasă din România s-a prăbușit

Luni dimineața, o parte din versantul cascadei s-a surpat, iar bucăți de rocă de câteva sute de kilograme, amestecate cu trunchiuri de copaci, au căzut peste treptele de la poalele cascadei, chiar în locul ocupat adesea de turiștii care vin să își facă fotografii sau să se scalde aici.

Citește și: Video! Cum arată astăzi Cascada Bigăr la aproape un an de când s-a prăbușit! E în continuare impresionantă! Imagini recente cu perla turismului din vestul țării!

„S-a prăbușit din senin, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit. Este un fenomen natural, dar care putea avea urmări mai grave. Unii turiști se așează sub cascadă. Eu le-am mai atras atenția că este periculos și că nu ar trebui să fie acolo, dar unii nu ascultă și chiar devin recalcitranți”, a declarat Claudiu Șimonați, ghid turistic în stațiunea Geoagiu Băi.