ACCIDENT pe Autostrada Soarelui. Mărturii CUTREMURĂTOARE ale răniţilor: Maşinile se izbeau. Oamenii erau plini de sânge VIDEO

Cel mai grav accident al anului a avut loc sâmbătă dimineaţă pe Autrostrada Soarelui. Trei oameni au murit şi 57 au fost răniţi într-un accident în care au fost implicate 29 de maşini. Nu se cunosc exact cauzele tragediei, însă există numeroase speculaţii. Unii dau vina pe ceaţa deasă, alţii spun că de vină ar fi fost un şofer care nu s-a asigurat când a ieşit dintr-o parcare, informează România TV.

05 nov. 2016, 14:24
ACCIDENT pe Autostrada Soarelui. Mărturii CUTREMURĂTOARE ale răniţilor: Maşinile se izbeau. Oamenii erau plini de sânge VIDEO

Tragedia s-a petrecut în apropiere de Lehliu, pe sensul de mers spre Constanţa. La ora 8.42 a venit primul apel la 112. 29 de vehicule au fost implicate în accidentul în lanţ. Imediat s-a declanşat codul roşu de intervenţie. Salvatori din mai multe judeţe au fost trimişi pe autostradă. Un spital mobil a fost instalat de urgenţă.

Maşinile se izbeau, mi-era şi teamă să ies. A fost o fracţiune de secundă, oamenii au ajuns în stânga mea plini de sânge, şi eu m-am lovit probabil de bord. Nu se vedea nimic, doar maşini care se loveau„, a spus o tânără.

Citeşte şi Starea răniţilor în accidentul de pe Austostrada Soarelui. Sunt persoane care au suferit fracturi de coloană

Printre cele 29 de maşini implicate s-au numărat şi două microbuze pline cu pasageri.

Imediat după accident am deschis ochii şi mi-era geamul deschis şi am cerut unei persoane să mă tragă afară, nu mi-a păsat de bagaj, am vrut doar să ies de acolo, se auzeau buşituri„, a spus o altă fată.

Citeşte şi George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere: Este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2

Trei oameni au murit: şoferul şi un pasager dintr-un microbuz şi conducătorul unei alte maşini. 41 de persoane rănite au fost trimise la spitalele din Bucureşti şi Lehliu. Alţi 16 răniți ușor au refuzat spitalizarea.

Când am coborât din maşină am văzut momentul impactului în care microbuzul a intrat sub TIR. M-am dus pe şosea în câţiva metri, făcând semn cu mâna. Am fost trei inşi care am făcut asta să salvăm vieţile următorilor. Clar două persoane din microbuz au murit. Şoferul era prins acolo, microbuzul era plin„, a spus un alt martor.

Citeşte şi ACCIDENT pe Autostrada Soarelui. Parchetul de la Lehliu Gară a deschis dosar penal

Intervenţia decurge normal pentru astfel de situaţii, noi avem acum spitalele alertate, sunt medici trimişi suplimentar, s-a făcut tot efortul necesar pentru acest lucru„, a declarat Raed Arafat.

13 victime au fost transportate la Spitalele de urgență „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul „Floreasca”, cinci la „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar, patru la Spitalul „Elias”, si trei la Spitalul „Sf. Ioan” din Capitală. Unii pacienți au intrat direct în sala de operații.

Cauzele accidentului încă nu sunt elucidate.

Martorii spun că inițial a avut loc o tamponare, iar din cauza ceții, ceilalți şoferi nu au reușit să oprească la timp. O altă ipoteză este că tragedia a fost provocată de un şofer care a ieşit dintr-o parcare fără să se asigure.

Citeşte şi Tragedie rutieră pe Autostrada Soarelui. Trei morţi şi 57 de răniţi, traficul este blocat FOTO UPDATE