ACCIDENT AVIATIC în Apuseni. Ce nu mai poate să facă Radu Zamfir. Supravieţuitorii vor merge la psihologi

Supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni sunt încă sub şoc după clipele dramatice prin care au trecut. Ei urmează să beneficieze de consiliere psihologică, informează România TV. De asemenea, Radu Zamfir, singurul medic care a discutat cu presa, a primit recomandare să evite interviurile care îl solicită foarte mult.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 07:34
ACCIDENT AVIATIC în Apuseni. Ce nu mai poate să facă Radu Zamfir. Supravieţuitorii vor merge la psihologi

Medicul Radu Zamfir rămâne internat la Spitalul Fundeni, unde este şi angajat. Deşi este în cea mai bună stare fizică dintre toţi supravieţuitorii, el are, totuşi, nevoie, de odihnă şi tratament.

Potrivit medicilor care îl îngrijesc, Zamfir are nevoie de multă odihnă şi de linişte. „Radu Zamfir face parte din categoria oamenilor puternici care sunt formați să facă o chirurgie grea. El nu este un om care va abandona. Trece printr-un moment dificil în prezent. De aceea, ar trebui să îl protejăm puțin, să îl scutim de întrebări într-un moment în care nu este foarte coerent acum„, a spus Dr. Dana Safta, director medical al Spitalului Elias din Bucureşti, la România TV.

Restul supravieţuitorilor sunt în continuare internaţi la Cluj, iar trei dintre ei au fost operaţi la Cluj.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, declara, miercuri dimineaţă, că cei patru răniţi în accidentul din Apuseni au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile, respectiv Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracică, Chirurgie buco-maxilo-facială, Ortopedie, Traumatologie şi Neurochirurgie, potrivit Mediafax.

El a precizat că acolo unde a fost cazul au fost reevaluate examinările imagistice şi nu au existat indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare. „Starea pacienţilor este staţionară (…) În prezent, pacienţii sunt urmăriţi şi monitorizaţi în continuare în secţia de terapie intensivă”, a mai afirmat managerul SJU Cluj.

Răspunzând unor întrebări, el a spus că şi copilotul, care are cele mai grave leziuni, este în stare stabilă: „Copilotul este într-o stare nu la fel de bună ca şi ceilalti, dar şi el este în continuare în stare stabilă”.

Cei patru răniţi internaţi la SJU Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.