Accident aviatic între Chile şi Antarctica. Resturile găsite aparţin aparatului dispărut: sunt 38 de victime

După două zile de căutări, ministrul chilian al apărării, Alberto Espina, a declarat că resturile de avion și rămășițele umane găsite acolo unde a dispărut un avion de transport militar, cu 38 de persoane la bord, între extremitatea sudică a continentului american și Antarctica, aparțin într-adevăr aparatului de zbor dispărut, un Hercules C-130, transmite AFP. Nu există supraviețuitori.

RomaniaTV.net
12 dec. 2019, 17:57
Accident aviatic între Chile şi Antarctica. Resturile găsite aparţin aparatului dispărut: sunt 38 de victime

Arturo Merino, comandantul forţelor aeriene (FACH), a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la baza de la Punta Arenas, că „foarte probabil, (rămăşiţele umane) aparţin pasagerilor avionului C-130″.

Rămășițele umane și resturile avionului au fost descoperite la 30 km depărtare de ultima poziție cunoscută a aparatului. Avionul decolase luni de la baza Chabunco din Punta Arenas, la ora locală 16.55 (19.55 GMT), spre baza antarctică Eduardo Frei. Contactul cu avionul s-a pierdut la ora 18.13 (21.13 GMT), potrivit comunicatului forţelor aeriene.

Citește și: Avion dispărut în misiune. A pierdut contactul radio cu un avion militar în care se aflau 38 de persoane

S-a stabilit că avionul survola strâmtoarea Drake, aflată între continentul american și Antarctica, o zonă renumită pentru condițiile meteo extreme. În acea strâmtoare și-au pierdut viața, începând din secolul al XVII-lea, peste 10.000 de marinari și s-au scufundat aproximativ 800 de nave.

La căutările aparatului Hercules C-130 dispărut luni au participat peste 20 de avioane și 15 nave din Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia și SUA.

La bordul avionului se aflau 17 membri de echipaj şi 21 de pasageri, printre care 15 militari ai FACH, trei ai forţelor terestre, doi angajaţi ai unei firme private de construcţii şi un funcţionar al Universităţii din Magallanes. Ei aveau misiunea de a verifica un oleoduct flotant de alimentare cu carburant de la baza antarctică Eduardo Frei, cea mai importantă a statului Chile.

 

 

 

 


loading...
Partenerii noștri