Accident aviatic la Suceava. Cine sunt cei doi piloţi implicaţi

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava. Cei doi piloți implicați în accidentul aviatic din Suceava aveau multă experiență și ore de zbor acumulate de-a lungul carierei. 

RomaniaTV.net
04 aug. 2018, 10:56
Accident aviatic la Suceava. Cine sunt cei doi piloţi implicaţi

Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, este pilotul decedat între fiarele contorsionate ale unui dintre avioanele care s-au ciocnit la Suceava, potrivit libertatea.ro..

Al doilea pilot implicat în accidentul aviatic din Suceava este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara. Potrivit Mediafax, Sorin Bochiş, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice şi a locuit câţiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center.

Bochiş lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar şi în cadrul Clubului de Aviaţie Cioca din Timişoara, unde este şi pilot de acrobaţii. De altfel, în ultimii ani, a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul Internaţional Timişoara.

Sorin Bochiş a zburat încă din primii ani de viaţă, tatăl său fiind aviator.

Avioanele prăbuşite aparțin firmei timișorene Skybolt of Romania și efectuau un exercițiu de antrenament pentru mitingul aviatic Suceava Air Show. Aeronavele s-au ciocnit în aer, la o altitune de aproximativ 200 de metri.

Ca urmare a accidentului, show-ul aviatic de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, programat pentru sâmbătă după-amiază, a fost anulat.