Accident cu 13 victime în Mureş. Doi copii de doi şi cinci ani au fost răniţi

Un accident cumplit a avut loc, joi, în judeţul Mureş. 13 persoane au fost rănite după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit. Din cauza accidentului, circulaţia în zonă a fost blocată.

02 sept. 2021, 14:52

Accident cu 13 victime în Mureş. Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit pe DN15, în localitatea Andreneasa, comuna Răstolița.

Accident cu 13 victime în Mureş

Citeşte şi Accident cu 32 de morţi. Autocarul s-a prăbuşit în prăpastie FOTO

Potrivit primelor informaţii,în microbuzul condus de un bărbat din judeţul Iaşi se aflau nouă persoane. Maşina implicată în accident era condusă de o femeie din Târgu Mureş în vârstă de 36 de ani.

”Din primele cercetări efectuate la faţa locului, la km. 44+280 m, poliţiştii au constatat faptul că s-a produs o coliziune între un autoturism, condus de o femeie, de 36 de ani, din Târgu Mureş şi un microbuz, condus de un bărbat, de 57 de ani, din judeţul Iaşi, în care se aflau 9 persoane. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a 13 persoane, respectiv a celor doi conducători auto, precum şi a 3 pasageri din autoturism, dintre care 2 minori, de 2 şi 5 ani şi a altor 8 pasageri din microbuz, cărora li se acordă îngrijiri medicale la faţa locului, urmând a fi transportaţi la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis IPJ Mureş.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentuşui. Circulaţia în zonă este blocată pe ambele sensuri.

Citeşte şi Accident grav în Suceava. Un microbuz plin cu pasageri a intrat într-un TIR

România are cea mai ridicată rată a deceselor în accidente din Uniunea Europeană, cu 85 de morți la un milion de locuitori în 2020, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

În 2020, când au fost în vigoare restricții de circulație, în timpul pandemiei de coronavirus, numărul deceselor a scăzut cu 12% și a ajuns la cel mai scăzut nivel din istoria României.

Patru oameni îşi pierd în medie viaţa în fiecare zi în accidente rutiere, din cauza vitezei și neatenției la volan.

În total, în România au murit 1.864 de persoane din cauza unui accident rutier în 2019, în scădere faţă de 2009, când au decedat 2.797 de persoane pe şoselele din România.