Accident cu opt morţi la Bacău. A fost activat planul roşu de intervenţie UPDATE

Un accident grav s-a petrecut duminică dimineaţă, în Bacău, după ce o maşină cu volan pe dreapta a intrat într-un microbuz în care se aflau 15 persoane. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

25 iul. 2021, 23:00

UPDATE

: Accident în Bacău. Autoritățile au anunțat al optulea deces, al pasagerului de 15 ani, din microbuz.

UPDATE: Accident în Bacău. Raed Arafat, șeful DSU, a declarat duminică dimineață, după accidentul de pe DN2, că în acest moment sunt șapte persoane decedate, între care și doi minori: „În acest moment sunt 7 decedați din păcate și 5 răniți. Printre decedați sunt 2 minori și un adult din autoturismul cu care s-a ciocnit microbuzul și patru adulți din microbuz. Iar printre răniți sunt și doi minori și care sunt deja la spital și așteptăm evaluare. Au fost trimise echipe din 3 județe, plus elicopterul care a plecat de la Iași. În principal în județul Bacău au fost transportate victimele. Au fost persoane sub resuscitare, așa este. Poliția va face partea ei de investigație. Colegii de la poliție vor comunica ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Arafat.

Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bacău, susține că unele dintre cele cinci victime aduse se află în stare gravă: „Sunt foarte grav unii dintre ei, sunt sub investigații: radiologice, la computer tomograf. Au fost aduși la noi cinci pacienți, trei adulți și doi minori, asta e tot ce vă pot spune la momentul de față. Au fost aduși conștienți, dar multe pot interveni”, a declarat Romaneț.

Accident cu şapte morţi în Bacău. UPDATE: 7 oameni au murit în urma impactului dintre autoturism şi microbuz, iar alte cinci persoane au fost rănite. Una dintre maşini implicate în accident era cu volan pe dreapta, înmatriculată în Anglia.

Incidentul s-a petrecut  în apropiere pe DN 2, în apropiere de Răcăciuni, după ce un autoturism a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal  cu un microbuz în care se aflau 15 persoane.

Accident cu 18 victime în Bacău. Plan roşu de intervenţie

Citeşte şi Accident mortal pe autostrada Bucureşti – Piteşti. Şoferul Mercedes-ului făcut PRAF a ieşit singur din maşină FOTO&VIDEO

Potrivit primelor informaţii, patru dintre victime au fost declarate decedate. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. În urma impactului dintre un autoturism şi un microbuz, toate persoanele din cele două maşini u rămas încarcerate.

În autoturism, pe lângă şofer, se află şi doi copii, pe bancheta din spate, găsiţi inconştienţi. De asemenea, în microbuz, oamenii au rămas blocaţi, toţi fiind grav răniţi şi inconştienţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului au fost trimise echipaje pentru Descarcerare, echipaje SMURD, un echipaj pentru transport victime multiple, echipaje SAJ, dar şi echipaje pentru descarcerare din cadrul ISU Galaţi, echipaje de la ISU Vrancea, precum şi elicopterul SMURD de la Iaşi.

Citeşte şi Accident la raliul de la Sinaia. Un pilot s-a răsturnat cu maşina şi a intrat în zidul unei case VIDEO

 Accident în Vrancea între un autoturism şi o căruţă, şase victime

Patru persoane au suferit vătămări uşoare, iar o a cincea a fost preluată în stare gravă şi dusă la spital în urma accidentului produs duminică pe DN2 Focşani – Adjud, în localitatea Pufeşti, judeţul Vrancea, în care au fost implicate un autoturism şi o căruţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Ambulanţa Vrancea, Marinela Preda, două victime sunt minore, având 12, respectiv 13 ani.

Toate persoanele rănite se aflau în căruţă, precizează IPJ Vrancea. Traficul a fost reluat în zonă.