Accident cu 21 de victime în Vâlcea. Plan roşu de intervenţie după coliziunea dintre un microbuz şi un autoturism

Un accident grav s-a produs duminică pe DN7 Râmnicu Vâlcea– Sibiu, în localitatea Câineni. Potrivit Infotrafic, un microbuz şi un autoturism au intrat în coliziune. 13 persoane au fost transportate la spital.

RomaniaTV.net
11 aug. 2019, 12:00
Accident cu 21 de victime în Vâlcea. Plan roşu de intervenţie după coliziunea dintre un microbuz şi un autoturism

Din primele informații, 21 de persoane, 19 în microbuz si două într-un autoturism, au fost implicate în accident.

Dintre acestea, 13 persoane au fost rănite – cele două care se aflau în autoturism, care au fost scoase de către participanţii la trafic şi care au fracturi de membre – şi 11 persoane din microbuzul răsturnat care prezintă traumatisme diverse (acuză dureri abdominale, toracice, dureri de spate). Cei 13 răniţi au fost transportaţi la spital, din care o victimă a fost transportată cu elicopterul.

Pentru acordarea asistenței medicale de urgență tuturor victimelor implicate în accident, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La locul accidentului au fost direcţionate 4 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 1 autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, 2 echipaje descarcerare, potrivit ISU Vâlcea.

Totodată, în sprijinul resurselor alocate la nivelul județului Vâlcea intervin și 2 ambulanțe de la SAJ Sibiu, 2 ambulanțe SMURD și 1 autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul ISU Sibiu.