Accident cu cinci victime în Neamţ după coliziunea dintre trei maşini

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 69 de ani și a altor 4 pasageri cu vârste cuprinse între 10 și 76 de ani, din primele două autoturisme.

12 iul. 2023, 20:12
Accident cu cinci victime în Neamţ după coliziunea dintre trei maşini

Un accident rutier soldat cu cinci persoane rănite, între care doi minori, s-a produs, miercuri, pe drumul naţional DN 15B, în localitatea Vânători-Neamţ. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 69 de ani și a altor 4 pasageri cu vârste cuprinse între 10 și 76 de ani, din primele două autoturisme.

Accident cumplit pe DN2. Un îndrăgit preot din Capitală, Costea Tănăsache, a murit după impact

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că în timp ce un tânăr de 21 de ani, din Farcașa, conducea un autoturism pe DN 15B, în localitatea Vânători-Neamț, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din Roman, ce se deplasa în fața sa, care la rândul lui ar fi fost proiectat într-un al treilea autoturism ce se deplasa pe același sens.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 69 de ani și a altor 4 pasageri cu vârste cuprinse între 10 și 76 de ani, din primele două autoturisme.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În zonă, circulația rutieră a fost restricționată pe sensul de mers Târgu Neamț – Călugăreni, desfășurându-se pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției.

 

Păţania unei şoferiţe care a încurcat frâna cu acceleraţia. A „zburat“ într-un pârâu din Piatra Neamţ
Păţania unei şoferiţe care a încurcat frâna cu acceleraţia a avut efecte minore, după ce a „zburat“ într-un pârâu din Piatra Neamţ. Nu a suferit leziuni după căderea în albia betonată. Nedoritul accident s-a petrecut pe data de 11 iulie 2023, în zorii zilei. La ora 05.00, poliţiştii Biroului Rutier din municipiul precizat au fost anunţaţi cu privire la producerea unui eveniment, în zona unui centru comercial. O conducătoare auto a „aterizat“ într-un pârâu,  Cuiejdi, după ce ar fi încurcat pedala de frână cu aceleraţia.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce o conducătoare auto, de 45 de ani, din Piatra Neamţ, efectua manevre de parcare, ar fi căzut cu autoturismul în albia râului Cuiejdi. Din fericire, în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale“, a transmis Poliţia Neamţ.

COD RUTIER 2023. Închisoare şi pentru şoferii care consumă alcool sau droguri după ce s-au dat jos de la volan, dacă au fost implicaţi în prealabil într-un accident grav
Tot pe data de 11 iulie, un alt accident a avut loc în oraşul de la poalele culmii împădurite Pietrica, victimă fiind o femeie. La ora 22.15, pe şoseaua de centură, un tânăr de 18 ani a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a tamponat cu un autoturism care circula din sensul opus. În urma coliziunii a fost rănită o pasageră de 48 de ani.

Pe 7 iulie 2023, o altă şoferiţă a avut parte de o păţanie nedorită, dar ea nu avea ce să caute la volan, fiind descoperită că avea alcool la „bord“. Asta după ce a fost implicată într-un accident în care nu a fost de vină. La Timişeşti, un bărbat, de 55 ani, efectua o manevră de întoarcere şi a intrat în coliziune cu o maşină la volanul căreia era o femeie de 45 ani.

„A rezultat rănirea unui pasager, de 50 de ani, din al doilea autoturism. Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătoarei auto. Continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, declara inspector Ramona Ciofu.

De la începutul lunii iulie 2023, dintre multele evenimente rutiere petrecute pe şoselele judeţului Neamţ au ieşit în evidenţă câteva, care au avut drept cauză manevre imprudente ale unor conducătoare auto. Din păcate, leziuni au suferit câţiva copii, care se aflau în autovehicule.

Unul dintre ele a avut loc pe data de patru, două şoferiţe şi tot atâţia minori fiind răniţi într-un accident ce a avut loc pe DN2 – E85, care face legătura între Neamţ şi Suceava, aproape de Nisiporeşti. O suceveacă, ce venea de la Hanul Ancuţei, a intrat în coliziune cu maşina condusă de o femeie din Piatra Neamţ. Copii care au suferit răni au vârste de 10 şi 12 ani.