Accident cu morţi pe unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume. Un avion a lovit un elicopter VIDEO

Trei persoane au murit duminică pe aeroportul Tenzing Hillary din Nepal, după ce un avion de mici dimensiuni a lovit în timpul decolării un elicopter staţionat pe pistă, au anunţat reprezentanţii aeroportului.

14 apr. 2019, 13:21
Accident cu morţi pe unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume. Un avion a lovit un elicopter VIDEO

Printre persoanele decedate se numără co-pilotul aeronavei şi doi paznici care se aflau lângă elicopter. Pilotul aeronavei şi un însoţitor de bord au fost răniţi uşor. La bordul aeronavei Summit Air nu se aflau pasageri.

Aeronava de mici dimensiuni Twin Otter, operată de o companie aeriană privată din Nepal, a lovit elicopterul pe aeroportul din oraşul Lukla, situat într-o zonă muntoasă din apropierea Muntelui Everest, la aproximativ 125 de kilometri de capitala ţării, Kathmandu.

Două persoane au murit pe loc şi a treia a murit din cauza rănilor grave în spitalul din Kathmandu„, a declarat Pratap Babu Tiwari, purtător de cuvânt al aeroportului.

Cauza exactă a accidentului nu este momentan cunoscută. Aeroportul Tenzing Hillary este considerat unul dintre cele mai periculoase din lume, din cauza pistelor scurte şi a faptului că este localizat într-o zonă muntoasă.

Accidentele aviatice sunt frecvente în Nepal. În anul 2008, o aeronavă Twin Otter cu 19 persoane la bord s-a prăbuşit la puţin timp înainte de aterizarea pe aeroportul din oraşul Lukla.