Accident cu morţi şi răniţi după ce un autocar care transporta turişti din mai multe ţări s-a răsturnat în apropiere de Guantanamo

Şapte persoane au murit şi cinci sunt grav rănite după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat în Cuba, în apropiere de Guantanamo, pe o rută între oraşele Baracoa şi Guantanamo, informează presa britanică.

11 ian. 2019, 15:17
Accident cu morţi şi răniţi după ce un autocar care transporta turişti din mai multe ţări s-a răsturnat în apropiere de Guantanamo

Presa cubaneză a informat că teribilul accident s-a produs după ce şoferul autocarului a încercat să depăşească un alt vehicul, dar a alunecat şi s-a răsturnat din cauza vântului puternic şi a umdităţii carosabilului, scrie presa britanică.

Autocarul transporta 22 de turişti din mai multe ţări, între care Marea Britanie, Franţa, Olanda, Mexic şi Canada.

Nu se cunosc deocamdată numele şi naţionalităţile turiştilor decedaţi, a informat presa oficială, care a mai prrecizat că aproximativ 30 de persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Această tragedie este cel de-al patrulea accident de autocar de acest fel în mai puţin de o lună, potrivit 14ymedio. 

În 27 decembrie, două persoane au murit şi 33 au fost rănite după ce un camion mare a intrat în coliziune cu un autobuz. Cu două săptămâni în urmă, s-a produs un alt accident cu un autobuz soldat cu trei morţi şi 29 de răniţi, în apropiere de localitatea Mayari, din provincia Holguin.

Potrivit statisticilor oficiale cubaneze, peste 4.400 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste circumstanţe pe drumurile din Cuba din 2012 şi până în prezent.