Accident cu pelerini de la Sfânta Parascheva în Neamț. Trei răniți după o coleziune între un autotren, o mașină şi trei motociclete în Covasna

Plan roșu de intervenție în județul Neamț. Două mașini s-au ciocnit violent, iar șase oameni, printre care si un copil, au fost răniți. O parte dintre victime se întorceau de la pelerinajul Sfintei Parascheva. Un alt accident grav s-a produs între Braşov şi Târgu Secuiesc, soldat cu trei răniți.

15 oct. 2023, 16:47
Accident cu pelerini de la Sfânta Parascheva în Neamț. Trei răniți după o coleziune între un autotren, o mașină şi trei motociclete în Covasna

Un accident rutier soldat cu şase persoane rănite s-a produs, duminică, pe drumul naţional DN 15B, în localitatea Petru Vodă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

„Un conducător auto ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un parapet şi ulterior cu un autoturism ce circula din sens opus”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

O parte dintre victime se întorceau de la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Citește și: Accident cu o mașină furată la Mangalia, provocat de o șoferița de 18 ani, beată și fără permis. Motociclist mort în București

 

 

Accident grav în care au fost implicate un autotren, o mașină şi trei motociclete, între Braşov şi Târgu Secuiesc

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate un autotren, un autoturism şi trei motociclete, produs duminică, între Braşov şi Târgu Secuiesc.

Citește și: Un nou accident dramatic în România! Elevă de șapte ani spulberată pe trecerea de pietoni de un pompier care s-a urcat drogat la volan

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna au anunţat că un grup de motociclete se deplasa pe DN 11, în localitatea Cernat, iar la un moment dat, a doua motocicletă, condusă de o femeie de 26 de ani, nu a observat că motocicleta din faţa sa a frânat şi a intrat în aceasta, proiectând-o în autoturismul care se deplasa, în acelaşi sens, în faţa lor.

“În urma impactului, motocicleta condusă de femeie a acroşat roata unui TIR, aflat pe acelaşi sens de mers, fiind ulterior lovită şi de o a treia motocicletă ce venea din spate. În urma accidentului trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: femeia de 26 de ani, conducătorul şi un pasager de pe motocicleta care a fost proiectată în autoturism”, au precizat reprezentanţii IPJ Covasna.

Victimele au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. De asemenea, acestora, dar şi conducătorilor auto urmează să le fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Şofer fără permis, oprit cu focuri de armă pe autostradă

Un şofer de 23 de ani, fără permis, care conducea duminică pe A1, a fost urmărit de poliţişti pentru că nu a oprit la semnalul acestora. El a fost oprit cu focuri de armă pe raza localităţii Aurel Vlaicu din judeţul Hunedoara.

„La data de 15.10.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa pe autostrada A1, însă conducătorul autoturismului a refuzat oprirea, moment în care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, pe autostrada A1 pe sensul de mers Sibiu-Deva, apoi pe DN7, pe raza localităţii Aurel Vlaicu din judeţul Hunedoara, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcţiei de deplasare, moment în care a acroşat o autoutilitară, conducătorul autoturismului continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical şi trei focuri asupra autoturismului, fără a fi înregistrate victime”, anunţă IPJ Hunedoara.

Potrivit comunicatului, în urma folosirii armamentului din dotare, poliţiştii au reuşit oprirea autoturismului şi reţinerea conducătorului auto, un tânăr în vărstă de 23 de ani, din localitatea Cristian, judeţul Sibiu.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că, tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Ca urmare a testării tânărului cu aparatul din dotare, au existat indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. În cauză poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală. Conducătorul auto a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, se menţionează în finalul comunicatului.