Accident cu şase victime în Cluj. Au intervenit o autospecială de descarcerare, două echipaje SMURD şi două echipaje SAJ

Şase tineri au ajuns la spital în urma unui accident produs la Dej. Cinci răniţi se aflau într-un autoturism, doi fiind încarceraţi. A şasea victimă, preluată de ambulanţă din alt loc.

16 oct. 2022, 11:21

Şase tineri au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs în municipiul Dej, judeţul Cluj. Cinci dintre victime se aflau într-un autoturism, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare pentru a fi scoase, iar un alt băiat a fost preluat de ambulanţă din alt loc.

Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Dobrogeanu Gherea din municipiul Dej. ”Apelul de urgenţă a fost înregistrat în jurul orei 04:30, iar la faţa locului au fost dislocate o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD şi două echipaje SAJ. Salvatorii au găsit un autoturism avariat, ieşit în afara părţii carosabile, iar înăuntrul acestuia se aflau doi tineri încarceraţi şi alţi trei care necesitau extragerea cu echipamentele speciale. Cele cinci victime erau în stare de conştienţă, prezentau multiple traumatisme şi erau necooperante”, a arătat Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Cluj. 
Accident cumplit, un autocar s-a răsturnat în prăpastie: 20 de morţi şi 15 răniţi grav VIDEO

Pompierii au folosit echipamentele de descarcerare pentru a asigura accesul şi a extrage şoferul şi pasagerul din faţă dreapta, precum şi pe cele trei victime care se aflau pe bancheta din spate. Aceştia au fost preluaţi de către echipajele SMURD şi SAJ şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Dej.

Potrivit sursei citate, un alt băiat, de aproximativ 14 ani, a fost preluat de un echipaj SAJ, din altă locaţie, şi a fost transportat la spital.

Ulterior, o autospecială de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca a transferat doi băieţi şi o fată, de aproximativ 14 ani, la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Cluj-Napoca.

 

Circulaţie în condiţii de ceaţă, pe mai multe drumuri din judeţele Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita/ În aceste zone a fost emis Cod galben de ceaţă care reduce vizibilitatea

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat în condiţii de ceaţă, duminică dimineaţă, pe mai multe drumuri din judeţele Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita. În aceste zone, meteorologii au emis atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

PROGNOZA IERNII 2022-2023. Vom avea ger cumplit, se anunţă MINUS 25 de grade Celsius. Când vin ninsori viscolite, vortexul polar s-a rupt mai devreme

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, duminică dimineaţă, sunt semnalate condiţii de ceaţă care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita şi Sălaj.

”Recomandăm conducătorilor auto să sporească atenţia la volan, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să folosească luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor. Evitaţi manevrele riscante în condiţii de vizibilitate redusă”, au transmis poliţiştii.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis antenţionări de tip nowcasting Cod galben de ceaţă pentru judeţele Sălaj (Gâlgău, Ileanda, Rus), Cluj (Gherla, Căşeiu, Bonţida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câţcău, Vad), Bistriţa-Năsăud (Beclean, Petru Rareş, Uriu, Ciceu – Mihăieşti) şi Harghita (zona depresionară). Aici se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.