Accident cumplit cu 14 răniţi. Două autobuze cu navetişti s-au ciocnit în judeţul Argeş

Două autobuze pline cu navetişti de la Uzina Dacia s-au ciocnit joi seara, iar cei 80 de călători au căzut unii peste alţii. Zeci de salvatori au ajuns în câteva minute la locul accidentului şi au activat planul roşu de intervenţie.

RomaniaTV.net
02 sept. 2016, 05:21
Accident cumplit cu 14 răniţi. Două autobuze cu navetişti s-au ciocnit în judeţul Argeş

Accidentul a avut loc în localitatea Vultureşti. Mai multe autobuze duceau spre case muncitorii care terminaseră schimbul 2 la Uzina Dacia. Unul dintre şoferi a frânat brusc după ce un animal i-a ieşit în cale, iar şoferul din spatele său nu a schiţat niciun gest şi a intrat direct în el.

Potrivit poliţiştilor care au intervenit la locul accidentului, impactul s-a produs din cauza unui şofer care circula în coloană şi nu a păstrat distanţa de siguranţă, intrând în coliziune cu autobuzul care circula în faţa sa. Şoferii implicaţi în coliziune au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu consumaseră băuturi alcoolice.

Citeşte şi Accident grav sub ochii unui copil de 7 ani. O femeie a fost spulberată pe trotuar de o maşină VIDEO

Oamenii au sunat disperaţi la 112 şi 20 de echipaje de salvatori au plecat imediat la locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Cei 80 de călători din cele 2 autobuze s-au prăvălit unii peste alţii. 14 dintre ei au fost răniţi şi au ajuns la spital. Medicii spun, însă, că viaţa lor nu este pericol. Doar 3 răniţi au leziuni mai grave, printre ei şi şoferul vinovat, care a rămas prins între structura din metal a geamului din partea stângă şi scaun, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare.

Traficul în zona accidentului a fost blocat o oră şi jumătate până când răniţii au fost urcaţi în ambulanţe, iar poliţiştii au făcut măsurători pentru a stabili care au fost cauzele ale accidentului.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele unuia dintre șoferii celor două autobuze implicate în accidentul rutier din localitatea argeșeană Vulturești, soldat cu 14 răniți.

„În urma cercetărilor, polițiștii au stabili că Ș.G. de 45 de ani, din comuna Hârtiești, în timp ce conducea un autobuz din direcția Davidești către Hârtiești, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de un alt autobuz condus regulamentar în fața sa de P.G. de 37 ani, din comuna Boteni, și a intrat în coliziune cu acesta. (…) În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se precizează într-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Conform aceleiași surse, niciunul dintre șoferi nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Ambele autobuze implicate în accident efectuau curse speciale regulate de transport persoane pe ruta Mioveni — Boteni, cei mai mulți răniți fiind înregistrați în autovehiculul din spate.

„Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto P.G. și a lui P.O.S., de 51 de ani, din comuna Boteni, ambii ocupanți ai autobuzului care circula în față. De asemenea, (…) a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto Ș.G., a cinci bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani și șase femei, cu vârste cuprinse între 32 și 54 de ani, toți din comuna Vulturești, ocupanți ai autobuzului care circula în spate”, se mai menționează în comunicatul IPJ Argeș.